Baskana Infaz

Güncelleme Tarihi:

Baskana Infaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

EŞİYLE YATAKTA ÖLDÜRÜLDÜ

Taflan Belediye Başkanı ile eşi villalarında kurşun yağmuruna tutuldu. Uyurken öldürülen üç çocuklu çiftin cesetlerinden 15 kurşun çıkartıldı.

SAMSUN'un merkeze bağlı Taflan Beldesi'nde DYP'li Belediye Başkanı Ali Öztürk (54) ve eşi Müzeyyen Öztürk (52), önceki gece villalarının yatak odasında 15 kurşunla öldürüldü. İki dönem başkan seçilen Ali Öztürk'ün makam şoförü Selami Taşkıran, dün sabah 08.30'da villaya geldiğinde, kapıyı açık buldu. Villanın balkonuna merdiven dayalı olduğunu gören Taşkıran, eve girdiğinde yatak odasında Başkan Ali Öztürk (54) ile eşi Müzeyyen Öztürk'ün (52) kanlar içinde cesetleriyle karşılaştı. Eşinin üzerinde gecelik bulunan Başkan'ın çırılçıplak olduğu dikkati çekti. Katil veya katillerin, merdiven dayayıp ikinci kat balkonuna çıktıkları, saat 03.30 sıralarında cinayeti işledikten sonra kapıdan çıktıkları belirlendi.

Başkan çıplak yatmazdı

Yakınları, Başkan Öztürk'ün çıplak yatmasının mümkün olmadığını belirtirken, polis katillerin cesedi çırılçıplak bırakmakla bir mesaj vermiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Yazın 120 bin nüfusa sahip sayfiye beldesi Taflan'da işlenen cinayetin rant kavgasından kaynaklandığı olasılığı üzerinde duruluyor. Cinayetin işlendiği Yalı Mahallesi Muhtarı İhsan Taşkara, son yıllarda çok sayıda turistik işletme açıldığını, başkanın bazı ruhsatsız binaları yıktığını anlattı.

Ölüm tehdidi alıyordu

Muhtar, ‘‘Başkan, bir hafta önce de Mustafa Aslan'ın kafeteryasını yıktırdı. Bunun üzerine Mustafa'nın oğlu Mümin Aslan, ‘Başkan öldürülecek' diye konuşuyordu. Bunu başkana söyledim, o da tehdit aldığını söyledi’’ dedi. Mustafa Aslan ve oğlu Mümin aranıyor. Polis cinayette, Başkan Öztürk'ün İstanbul'da müteahhitlik yapan kardeşi İdris Öztürk'ün üç gün önce ortağı Hüsnü Altunbaş'ı öldürmesinin rolü olup olmadığını da araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!