Başbakan'ın evinin mimarı da bu görüntüye karşı

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın evinin mimarı da bu görüntüye karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 09:23

Tarihî Yarımada’nın siluetiyle özdeşleşen Sultanahmet Camii’nin minarelerinin arasından yükselen gökdelenlere karşı tepki veren isimlerden biri de Başbakan Erdoğan'ın da evini yapan mimar Hilmi Şenalp... Gökdelenlere karşı çıkan bildiriyi imzalayanlar arasında Şenalp de var.

Haberin Devamı

Taraf Gazetesi'nden Ertan Altan'ın haberine göre, kısa bir süre önce biraraya gelen ‘İstanbul Sahipsiz Değil’ adlı inisiyatifin, tarihî siluetin korunmasıyla ilgili hazırladığı ‘İnsafa Çağrı’ bildirisine imza atan binlerce kişinin arasında “Başbakan Erdoğan’ın baş mimarı” olarak bilinen, hem AK Parti’nin hem de doğrudan Başbakan’ın pek çok mimari projesini gerçekleştiren Yüksek Mimar Muharrem Hilmi Şenalp de var.

 

AK Parti Genel Merkez Binası’ndan İDO’nun bazı iskelelerine, Başbakan’ın şahsi konutlarından yurtdışındaki cami projelerine onlarca çalışmada imzası olan Hilmi Şenalp, Başbakan’ın en yakın dostlarından biri. Şenalp, ‘İnsafa Çağrı’ bildirisine imza attığının vurgulanmasını pek de istemediğini, bu bildirinin ortaya çıkmış olmasının başlı başına önemli olduğunu söyledi. 

 

Haberin Devamı

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın geçen eylül ayında İstanbul Büyükşehir ve Zeytinburnu Belediye Başkanlıkları ile İstanbul Sit Alanları Alan Yönetim Başkanlığı’na bir yazı göndererek gökdelenlerin silueti bozmayacak bir yüksekliğe indirilmesini istediği biliniyor. Fakat bu yazıya rağmen inşaat devam ediyor. Bakan Günay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bazı yetkilileri yaşanan kriz nedeniyle sert bir şekilde uyardığı ve bazı suçlamalar yönelttiği de iddia ediliyor. 

 

Belediye Meclisi geçen cuma günü toplanarak, İstanbul için “Siluet Ana Planı” oluşturulması yönünde bir karar aldı. Kararda artık kentin siluetini bozacak yapılaşmaya izin verilmeyeceği vurgulandı. Haber birkaç gün önce gazetelerde siluete karışan gökdelenlere ilişkilendirilerek verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!