Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlundan Kemal Kılıçdaroğluna cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 01:03

Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde hükümet adına kürsüye gelerek muhalefet partileri tarafından yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde milletin engin sağduyusunun tezahür ettiğini söyledi. Seçimlerden sonra kendilerini milletin hizmetine adadıklarını belirten Davutoğlu, 64. Hükümet olarak önceliklerinin, demokrasiyi ekonomik istikrarla birlikte geliştirmek olduğunu kaydetti. Davutoğlu, insan onurunu esas aldıklarını ifade ederek, "Türkiye'yi yönetme tartışması bağlamında, bu listeyi hepiniz ezberlediniz ama milletimize bir kez daha söyleyeyim, özellikle Sayın Kılıçdaroğlu duyar da bu sefer belki nasıl yönettiğimizi görür diye söylüyorum. Sadece son iki ayda vaatlerimizin yüzde 82'sini yerine getirdik. Alınlarını öptüğüm işçilerimizin asgari ücretini bin 300 liraya çıkardık" dedi. 

'SİYASİ LİDERLİK SADECE SÖZLE OLMAZ'
Başbakan Davutoğlu, CHP sıralarından laf atılması üzerine, şöyle konuştu: "Bakın Sayın Kılıçdaroğlu, kusura bakmayın ama bir şeyi söylemek zorundayım. Ümit ederim bundan sonra özen gösterirler. Siz çok ağır ifadelerde konuştunuz. Milletvekillerimize, 'Sayın Kılıçdaroğlu konuşurken kimse müdahale etmeyecek' mesajını gönderdim. Grup Başkanvekilleri dolaştılar bunu duyurdular, siz konuşurken tek bir müdahale olmadı. Siyasi liderlik sadece sözle olmaz; siyasi liderlik, liderlik yaptığı insanlara sözünü geçirmekle olur. Yan tarafınızdaki arkadaşa söylüyorum; siyasi liderlik her şeyden önce, dönüp grubuna 'sus' dediğinde susabilmesidir ve aynı şekilde bir disiplin içinde hareket edebilmesi, nezaket içinde hareket edebilmesidir. Söz söylemek gerektiğinde grubumuz mertçe çıkar sözünü söyler, sözünü esirgemez. Ama bir başka genel başkan konuşurken nezaketsizlik yapılmasına izin verildiğinde buna liderlik denmez." 

Haberin Devamı


Siyasi Etik Kanunu, Siyasetin Finansmanında Şeffaflığın Artırılması, Alevi vatandaşların taleplerinin karşılanması, darbe dönemlerinden kalan antidemokratik hükümlerin mevzuattan kaldırılması, taşeronların kamuda istihdam edilmesi gibi reformları da Meclise sevk etmeyi hedeflediklerini belirten Davutoğlu, "Gelin, derhal içtüzüğü değiştirelim" dedi. 

'GELİN İÇTÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRELİM'
Davutoğlu, Meclisin kaybedecek zamanı olmadığını vurgulayarak, "Çarşamba gecesi dakika dakika takip ediyorum. Engellemeler yüzünden sadece bir madde geçebildi. Meclis ana odağını engelleme yerine yasa çıkarmaya yöneltirse torba yasaya da gerek kalmaz, başka bir uygulamaya da. Onun için gelin hep beraber içtüzüğü değiştirelim. Yeni içtüzükte istediğiniz kadar söz hakkınız olsun ama engelleme, blokaj olmasın. Millet bizden bu Meclisin çalışmasını bekliyor. Meclisin etkin bir şekilde çalışması için gereken her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu. 

'AK PARTİ SİYASETİNİN EFSANEVİKURUCU LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'
Başbakan Davutoğlu CHP Grup Başkanvekilinin ’Ak Parti’nin lideri kim?’ diye sorduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Ak Parti siyasetinin 13 yıllık başarı hikayesinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan. 13 yıllık genel başkanlık görevinden sonra, kurucu liderlikten sonra, parti liderliğini kendisinde ilk olağanüstü kongremizde, bizde öyle sık sık kongre olmaz, kongremizde onurla delegelerimizin tamamının oyunu alarak partimizin yeni lideri olarak seçildim. Ben partimin bütün delegelerinin oyları ile efsanevi bir liderden liderliği devraldım. Benim liderliğe gelişimde kaset oyunları olmadı, olmaz. Ben onurla bir görev aldım, onurla yapıyorum, günü geldiğinde başka bir kardeşime onurla devredeceğim. Bizde az kongre yapılır, vakti geldiğinde yapılır. Hani Türkiye’yi biz yönetemiyoruz ya, iddiaya göre, 3 aylık verdiğimiz sözlerin iki ayında vaatlerimizin yüzde 82’sini, reformlarımızın yüzde 50’sini yaptık. 2 aydır CHP neyi tartışıyor? Acaba bu Meclisin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi bir odadan indi mi, inmedi mi? bunu tartışıyor. Siz kurultay oyunları oynamaya devam edin, biz ülkeyi yönetmeye devam edeceğiz." 

'2019 SEÇİMLERİNİ KAZANIN ORADA SİZ OTURUN'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alarak cumhurbaşkanı seçildiğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: "Şunu da bu meclisin nezaketine yakıştıramıyorum. Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla milletten destek alarak gelmiş. Bu külliye milletin malıdır. Biz hiçbir yere babamızdan mirasla gelmedik. Biz milletten güven ala ala yolları kat ettik. Bir gün cumhurbaşkanımızdan kendisinden sonraki cumhurbaşkanına onurla devredecek orayı. Külliyeyi tartışmaktansa 2019 seçimlerine niye hazırlanmıyorsunuz? 2019 seçimlerine iyi hazırlanın meydana çıkın kazanın seçimi orada siz oturun bu kadar basit. Şunu öğrenmeniz lazım siyaset cesaret işidir. Meydana çıkmaktan 2014’te korktuysanız vebali niye cumhurbaşkanımızda ararsınız." 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!