Başbakan açıklama yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan açıklama yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 18:06

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aday listelerinin açıklanmasının ardından açıklama yapıyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA / WEB TV

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Arkadaşlarım çok hassas çalışmalar ortaya koydular. Listemiz asla ve asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değildir. Bir haftalık çalışmamız bir üst kurul çalışmasıydı. Ancak bu işin taa tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla, teşkilatımızın en ücra köşesine kadar hepsinin iradesini kapsayan bir çalışma yapıldı. Bu çalışma daha sonra alt komisyonlara geldi. Hafta içinde burada yine "bir tek kişinin çalışmalarıyla mı yürütüldü" diye bazı yaklaşımların olduğunu duyduk ki bunların hiçbiri gerçeği yansıtan haberler değildir.

AK Parti listesinin hazırlanış sürecine ve süreçte görev alan arkadaşlarıma yapılan çok açık bir haksızlıktır. Ben arkadaşlarıma ve bu sürece demokratik iradesini katmak suretiyle destek veren teşkilatımın tüm birimlerine teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

AK Parti siyasi tarihimizde görülmemiş ölçüde bugün de hiçbir partide olmayan ölçekte demokratik mekanizmalarını işletmiş ve bilimsel yöntemlerden de azami ölçüde istifade etmiştir.

Sadece üst kurula gelen isimler değil, üst kurula yani 550 X 2 1100 isim bunlar tabi artı bir de milletvekillerimiz hepsi değerlendirmeden geçti. Tatmin olmadığımız zaman da ara komisyona tekrar döndük.

Yeri geldi il başkanlarımıza döndük. Bilgiler aldık. Tabi gerek alt ara komisyonlar tüm aday adaylarıyla birebir mülakatlar gerçekleştirdi. Bu ara komisyona gelen çalışmalarda yine ikinci bir değerlendirmeyi yaptılar ki, ara komisyon 12 genel başkan yardımcımdan sonra 6 komisyondan oluştu. Bu görüşmeler yapıldığı için çok daha net bilerek tanıyarak neticeler gelmiş oldu.

Alt komisyon ara komisyon ve üst kurula geldiğinde de benim başkanlığımda çalışmaya başladık. Yine bunun yanında parlamento çalışmalarını en yakından bilen grup başkanvekillerim olduğu için, üç tane de grup başkanvekili arkadaşlarımı bu çalışmalara kattım.

Genç bir ekibin oluşması içinde gençliği bilenler olması bakımından gençlik kolları başkanımda yardımcı oldu. Kadın kolları başkanım, gençlik kolları başkanım da birlikte oldular. Bütün bu çalışmaları başından itibaren yakından takip eden seçim koordinasyon merkezi başkanımız o da yine bu çalışmada bizimle beraber oldu.

Haberin Devamı

Biz AK Parti olarak 12 Haziran seçimlerinin ülkemiz açısından tarihi önemde olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. seçimler Türk demokrasisi açısından değil ülkemizin geleceği açısından önem arz ediyor.

Milletvekili listemizi sadece seçimlerde en yüksek başarı için değil, seçim sonrasında yeni Türkiye’nin inşa edilebilmesi için kılı kırk yalan bir anlayışı benimsedik. AK Parti toplumun her kesimini kucakladık. Birlik siyaseti olarak adlandırdığımız bu siyaset tarzı hiçbir kesimi dışarıda bırakmayan bir anlayışa dayanmaktadır. Adaylarımızı belirlerken bu hassasiyetlerimizi ön planda tuttuk.

AK Parti’de mezhep meşrep ayrı mı görmeyeceksiniz. AK Parti’de sadece T.C. vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayışı göreceksiniz. Bu diğerlerinde olabilir. Ama bizde bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak.

Haberin Devamı

AK Parti siyasette değişimin öncüsü olan bir harekettir. Bu yüzden listelerimizi oluştururken değişim ruhunu yansıtmaya çalıştık. Mevcut 167 milletvekilimiz listede bulunmuyorlar. Listede yer bulamamak siyasetten silinmek tasfiye edildi anlamına asla gelmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!