Bankaların mesai saatleri kaçta başlıyor/bitiyor? | İşte bankaların öğle tatili aralıkları

Güncelleme Tarihi:

Bankaların mesai saatleri kaçta başlıyor/bitiyor  | İşte bankaların öğle tatili aralıkları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 20:09

Günlük finansal akış, para yatırma ve ödeme işlemleri, para transferi, hesap açma gibi ekonomiyi ilgilendiren birçok işlem için vatandaşlar bankalara giderek hizmet alabiliyor. Bununla beraber, internettte vatandaşlar da bankaların çalışma saatleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, ülkemizde bankaların çalışma saatleri kaçta başlayıp kaçta bitiyor? İşte, sıkça merak edilen bankaların mesai saatleri ve öğle tatili aralıkları ile ilgili merak edilenler...

Haberin Devamı

Tüm yurtta bulunan bankaların açılıp kapanma saatleri hemen hemen aynıdır. Ancak bazı bankalar gişe sayısını düşürerek öğle arasında da müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. İşte, para akışı yatırım, transfer işlemlerinin gerçekleştirildiği bankaların mesai saatleri aralıkları ve öğle tatilleri...

Genel olarak baktığımızda bankalar 09:00’da açılırken 17:00-17:30 saatlerinden birinde de kapanmaktadır. Bankalarda öğle arası ise 12:30-13:30 arasında değişebilmektedir.

BANKALAR HAVAALANLARINDA 24 SAAT AÇIK

Bankacılık hizmetleri Atatürk Havaalanında 24 saat gerçekleştirilirken, Sabiha Gökçen Havaalanında ise 08:00-18:30 arasında gerçekleştirilmektedir. Bazı AVM'lerde bulunan bankalar ise AVM'lerinde açılış saati olan 10:00 itibariyle hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

BAZI BANKALAR AVM'LERDE DE AÇIK

Bankalar resmi tatil ve bayram tatilleri haricinde hafta içi her gün açıktır. Hafta sonu bankalar genellikle kapalıdır. Ancak AVM ve havalimanlarında işlem yapılabilmesi için bazen açık şubeler vardır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!