Ballmer: iPod'lar çalıntı şarkı dolu

Güncelleme Tarihi:

Ballmer: iPodlar çalıntı şarkı dolu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2004 12:12

Dijital medyanın geleceği konusunda düşüncelerini açıklayan Microsoft CEO'su Steve Ballmer, en önemli rakiplerinden Apple'ı topa tuttu. Apple, Sony ve diğerlerinin dijital medya savaşını kazanmasının imkansız olduğunu belirten Ballmer, "Dijital ev teknolojisine Apple değil, Microsoft egemen olacaktır" dedi. Ballmer, Apple'ın iPod cihazlarındaki şarkıların çoğunun 'çalıntı' olduğunu da iddia etti.

Haberin Devamı

CNet'in haberine göre, İngiltere'de pazar günü basın mensuplarıyla bir araya gelen Steve Ballmer, "Appple'ın ev teknolojisi alanında tüketicilere sunduklarıyla pazardaki aslan payını kapma şansı yok" dedi.

Ev teknolojisinin zirveye ulaştığına dikkat çeken Ballmer, tüketicilerin artık video, ses ve bilgisayar teknolojilerini bir araya getiren çözümler istediğini vurguladı. Burada işin önemli kısmının bilgisayar ya da gelecek nesil video cihazlarına düştüğünü belirten Ballmer, "Bu noktaya Apple'la varmanızın imkanı yok" diye konuştu.

İNSANLAR HALA ŞARKI ÇALIYOR

Ballmer'ın eleştirilerinden Apple'ın halen piyasadaki en popüler dijital müzik çalar olan iPod da nasibini aldı. iPod'daki en yaygın müzik formatının çoğunun çalıntı olduğunu iddia eden Microsoft CEO'su, "İnsanların çoğu hala müzik hırsızlığı yapıyor. Biz teknoloji üretiyoruz, ama insanlar hala şarkı çalmanın yollarını buluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı
iPod'un aksine Microsoft'un Windows'ta 'dijital rights management' (DRM) kullandığını ifade eden Ballmer, insanların bir kısmının para, bir kısmının da DRM'nin kullanımının zor olmasından dolayı müzik hırsızlığı yaptığını savundu. Ballmer, DRM teknolojisini geliştirerek; kırması daha zor, ama kullanımı daha kolay  hale getireceklerini de söyledi.

İlgili haberler:

Sony kopya korumalı CD'leri çöpe atıyor
Sony MP3'te geri adım attı

İlgili linkler:

Microsoft
Apple
CNet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!