Bakan Koca’dan rahatlatan açıklama: ‘Eris’ görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Koca’dan rahatlatan açıklama: ‘Eris’ görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 07:00

Türkiye’de henüz Eris varyantının görülmediğini açıklayan Bakan Koca, “Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada COVID vakalarının arttığı iddialarını yalanladı. Bakan Koca, şunları söyledi:

“Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze bağlı referans laboratuvarlarımız var. Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omikron’un alt varyantlarını görüyoruz. Bunu uluslararası kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum söz konusu değil.

ESKİ GÜNLERE DÖNÜLMEYECEK

Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an görünen hiçbir varyantın virülansı, yani hasta etme gücü Omikron’dan daha yüksek değil. Asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız. Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil.”

Haberin Devamı

8 BİN HEKİM GERİ DÖNDÜ

Bakan Koca, hekim istifalarıyla ilgili olarak da “Beyaz reform öncesi yani 2018, 2019, 2020 yıllarında kamuda istifa eden uzman sayısı ortalama bin 500 kişiydi. 2022 yılında ise ağustos ayında, beyaz reform devreye girmeden önce ise yani geçen yılın ilk sekiz ayında istifaen ayrılan hekim sayısı 2 bin kişiydi. Bu yılın ağustos ayına kadar ilk sekiz ayda istifaen ayrılan uzman hekim sayısı ise bin 200 kişi. Yani beyaz reformdan sonra yüzde 40 oranında azaldı. Beyaz reformdan sonra kamu görevine dönen hekim sayısı ise 8 bini buldu“ bilgilerini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!