Bakan Koca'dan e-Reçetem açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kocadan e-Reçetem açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 22:13

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinin eklenmesine ilişkin, "e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir" dedi. 

Haberin Devamı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, e-Reçetem sistemine eklenen 5 farklı dilde reçete yazdırabilme işleminin sadece yabancı uyruklu hastalar için geçerli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu dillerde reçete yazdıramadığını duyurdu. 

Koca, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"e-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 yabancı dil eklendi. e-Reçetem sistemine bu 5 dilin eklenmesine turistler ve yabancı uyruklu hastalar için ihtiyaç duyulmuştur. Kendi vatandaşlarımız içinse bu dillerden birinde reçete yazılması söz konusu değildir. Sisteme T.C. Kimlik Numarası ile girildiğinde ek uygulama devre dışı olmakta, sadece Türkçe hizmet alınabilmektedir. Türkiye sağlık turizminde her duyarlı yurttaşının övünç duyacağı gelişmeler gösteriyor ve potansiyelini harekete geçirecek yatırımlar yapıyor. Yabancı hastalarımızın kendi dillerini konuşan hekimlerimizden hizmet alma imkanı artıyor. Bazı hastalar Türkiye'de muayene olup, ilaçlarını kendi ülkelerinde temin ediyor. e-Reçetem sistemine 5 yabancı dilin ilave edilmesi sağlık hizmetlerindeki uluslararası başarıdan doğan bir ihtiyaçtır. Uluslararası başarıdan doğan bir ihtiyacın büyük emeklerle çözüme kavuşturulması tartışma konusu edilebilir mi? Maalesef edenler var. Bilmediklerindendir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!