Bakan Çelik: Biz arazi adamıyız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: Biz arazi adamıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2007 15:11

SAMSUN’da bir dizi açılış gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kentteki eğitimin fotoğrafının çekildiğini belirterek, “Biz çalışmalarımızı 5 T formülüne göre yapıyoruz. Yani tespit, teşhis, tedavi, takip ve tekmil. Biz söz verdik mi yaparız. Yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz. Biz arazi adamıyız” dedi.

Samsun Kurumahmut Oteli’nde dün yapılan eğitim değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geceyi DSİ Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde geçirdi. Bu sabah Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sevgi Kafe’de partililerle kahvaltı yapan Bakan Çelik, 5 saat 15 dakika süren değerlendirme toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.
Değerlendirme toplantısında Samsun’un eğitim fotoğrafının çekildiğini söyleyen Bakan Çelik, “345 köy okulu taşımalı eğitimden dolayı kapalı. Bunları değerlendireceğiz. Eski olanları gözden çıkaracağız. Her köy okulunun deniz feneri olduğunu düşündük ve gerekli finansmanı sağlayarak bazı okulları onaracağız. 10 kişi de olsa, çocukları köylerindeki okullarda okutacağız. Biz 1, 2 ve 3’üncü sınıftaki çocukların taşınmamasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’de okul öncesi eğitimin önemine değinen ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Bakan Çelik, “Türkiye’de okul öncesi denince zengin çocuklarının gittiği okul şeklinde anlaşılıyor. Okul öncesi eğitime kırsal kesimdeki alt gelir kısmındaki çocukların daha çok ihtiyacı var. Şu an okul öncesinde Türkiye genelinde yüzde 25’lik bir orana ulaştık. Biz iktidar olduğumuzda oran yüzde 11’di. Çok aşama katettik. Hiç olmazsa her ilçemizde okul öncesi okulların olması gerekli” diye konuştu.

‘GİTMEDİĞİNİZ KÖY SİZİN DEĞİLDİR’

Yeni müfredatın sağlıklı şekilde devam ettiğini belirten Çelik, şunları söyledi:

“Ezberci eğitim denilen, muhakemeye dayanmayan tabiri caizse papağan yetiştirilen eğitim sistemi bir kenara bırakıldı. Yüksek Öğretim Kurusmu’yla birlikte çalışma yaptık. Eğitim fakültelerinde yeni müfredatımıza göre öğretmen yetiştiriliyor. Bir uyumsuzluk yok. Bundan sonraki süreçte daha rahat edeceğiz. Hizmet kervanı devam ediyor.

Yapılan hizmetleri, iyililikleri ve güzellikleri haber yaparsanız, buralardan daha güzel şeyler çıkartırsınız. Biz söz verdik mi yaparız. Yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz. Biz arazi adamıyız. Ankara’daki koltuklarımıza oturarak, rahat koltuklarımıza yaslanarak afra tafralarla, genelgelerle, talimatlarla Türkiye’yi yönetme iddiasında olan bir ekip değiliz. İlkokul kitaplarında öğretilen sözlerden biri de ‘gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür’ der. Kusura bakmayın, gitmediğiniz yer, gidemediğiniz yer sizin değildir. Halkımızla iç içe olmak, derdiyle dertleşmek bizim işimizdir. Bu çalışmalarımızı 5 T formülüyle formülleştirdik. Bu da tespit, teşhis, tedavi, takip, sonra yükümlülüğü veren millete tekmil vermektir. Biz bu şuurla devam ediyoruz.”

Bakanı Çelik, daha sonra işadamı Fatih Temiz tarafından yaptırılacak 24 derslikli Canik Uludağ Fatih Temiz İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı. İşadamlarına seslenerek, ülkenin geleceği için okul yaptırmalarını istedi. Bakan Çelik daha sonra 15 derslikli Özel Feza Berk Koleji’nin açılışını yaparak, Adnan Ölmez İlköğretim Okulu’nun devam eden inşaatını ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yeşilkent Beldesi’nde yapılacak olan Gülizar- Hasan Yılmaz Spor Lisesi’nin temelini attı. Bir de otel açılışı yapan Bakan Çelik, daha sonra Aydınlar Ocağı’nı ziyaret ederek Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görev yapan öğretim elamanlarıyla görüşme yaptı. Yarım saat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!