Bahçeli: Yola revan olmazsam namerdim

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Yola revan olmazsam namerdim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

Gazze saldırısına yönelik “Türkiye süratle devreye girmeli” sözlerine gelen eleştirilere yanıt veren MHP Lideri Bahçeli, “Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında özetle şunları söyledi: “Sosyal medyadan yaptığım açıklamalar milletine, devletine, insanlık onuruna ve gelecek nesillere duymuş olduğum tartışılmaz sorumluluğun tavzihidir. Bazıları şahsıma yönelik ‘önden siz buyurun’ diye alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar, bizim anlayış ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden gider, şehit Önkuzular. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim.

BİR AVUÇ ÇAPULCU

Bu vatanın çocuklarını ateşe atmak istiyormuşuz, ne işimiz varmış Gazze’de? Bu ifade sahiplerinin hepsi birden vicdanen ve kalben yanmış ve küle dönmüş bir avuç çapulcudur. Mazlumların ahı yüreklerimizi yakıyor. Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve nihayet Türkiye’nin kuşatılması amaçlanıyor. Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Biz çok şükür namussuz değiliz.

Haberin Devamı

24 SAAT DOLMUŞTUR

24 saat dolmuştur. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur. BM etkisizdir. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan umut yoktur. O halde Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Ya kalıcı barış ortamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya oturur ya da Gazze’nin imhasına Türkiye Cumhuriyeti her ihtimali dikkate alarak tepkisini üst düzeyde, en seri ve sert şekilde gösterir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!