Bahçeli titizlendi dengeler değişti

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli titizlendi dengeler değişti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 00:00

MHP Lideri Bahçeli’nin büyük dikkatle düzenlediği listede TBMM eski Başkanı Ömer İzgi ve Başdanışmanı eski bakan Ünal Erkan’a yer vermedi. İzgi bu durumu "Sorun yok" diye karşılarken, istifayı düşündüğü belirtilen Erkan, "Sürpriz oldu" dedi.

MHP’de çizilen iki önemli isim TBMM eski Başkanı Ömer İzgi ile Genel Başkan Başdanışmanı, eski bakan ve eski OHAL Valisi Ünal Erkan oldu. İzgi, "Genel Başkan’ın takdiri. Problem yok. MHP’nin listesi başarılı bir liste" dedi. İstifanın eşiğinde olduğu belirtilen Erkan ise "Aday gösterilmemem benim için de sürpriz oldu. Olay çok taze henüz karar vermedim" diye konuştu.

ÖRNEK’İN GÜNLÜĞÜ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İzgi’yi listeye koymamasında Deniz Kuvvetler eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in Nokta Dergisi’nde yayınlanan günlüğü etkili oldu. Günlükte, İzgi’nin 2002 seçimlerinden önce askerlere, "Darbe yapacaksanız bir an önce yapın" dediği iddia ediliyordu. Bahçeli, bir parti yönetimi toplantısında, "Bu iddialar doğru ise İzgi’nin istifa etmesi gerekir" dediği kamuoyuna yansımıştı. İzgi, iddiaları yalanladı ancak Bahçeli ikna olmadı.

OKYAY’A DA RET Teröristbaşı Öcalan’ı İmralı’da yargılayan tarihi mahkeme heyetine başkanlık eden Hakim Turgut Okyay’ın adaylık başvurusunu da Bahçeli uygun bulmadı. Okyay, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde de CHP’den aday olmak istemiş, ancak, "Kürt oyları kaybederiz" kaygısıyla adaylığının kabul edilmediğini açıklamıştı.

3 KADIN GARANTİ Bahçeli, aday listelerinde 43 kadın adaya yer verdi. Ancak, seçilme garantisi olan sadece 3 kadın aday tespit edildi; İstanbul 3. Bölge 1. sıra adayı İçişleri eski Bakanı Meral Akşener, İzmir 1. Bölge 2. sıra adayı Türk Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Şenol Bal ve İzmir 3. Bölge 3. sıra adayı Ecevit’in Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu. MHP’nin göstereceği seçim başarısı ve alacağı oy oranına göre bu üç isme 3-5 kadının daha eklenebileceği belirtiliyor.

BÖLÜKBAŞI ÖNDE Bahçeli, Ankara İkinci Bölge 1. sıraya beklendiği gibi Büyükelçi Deniz Bölükbaşı’yı koyarken, 2. sıra Genel Sekreteri Cihan Paçacı’ya verildi.

TÜRKEŞ ÇANKAYA’DAN Daha önce babasının memleketi Kayseri’de 1. sıradan gösterileceği bildirilen Tuğrul Türkeş, son anda Çankaya’yı da içeren Ankara 1. Bölge 1. sıraya kaldırıldı. Bu bölgede Türkeş’i İçişleri eski Müsteşarı Bekir Aksoy, SPK eski Başkanı Doğan Cansızlar izledi.

ŞANDIR, TÜZMEN’E KARŞI MHP’nin güçlü olduğu Mersin 1. sırayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır aldı. Şandır, bu ilde Gaziantep’ten bu ile kaydırılan ülkücü kökenli Devlet Bakanı AKP’li Kürşad Tüzmen’le yarışacak.

SADIK BAKANLAR İzmir 1. Bölge 1. sırayı beklendiği gibi Ulaştırma eski Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural aldı. 2. Bölge 1. sıraya ise Başbakan Yardımcılığı döneminde zirvelerde Bahçeli’ye eşlik eden ve ’Bahçeli’nin Karakutusu’ denilen Ahmet Kenan Tanrıkulu oturdu.

GÜL’E ÇAKMAKOĞLU Bahçeli, Kayseri’de AKP’nin 1. sıra adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün karşısına rakip olarak eski bakan Sabahattin Çakmakoğlu’yu koydu. Çakmakoğlu, MHP listelerinin ’en yaşlı’ adayı.

MHP’de gecikme heyecanı

MHP Genel Merkezi’nde milletvekili adayları merakla listelerin açıklanmasını beklediler. Listelerin geç açıklanmasıyla heyecan da arttı. Listeler bir tabelaya asılınca da merakla isimlerini arayan milletvekilli adayları veya yakınları cep telefonlarına sarılarak yakınlarına haber verdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!