Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 13:23

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23'inci dönemin ilk gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye görevini devretti. Görevi devralan Bahçeli "Çok başarılı bir süreçten sonra emaneti yasal çerçevede almaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Bahçeli, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra Bahçeli, milletvekili yemin törenini takip etmek üzere TBMM'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi törenle karşıladı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Geçici Başkanlığı görevini Mustafa Şentop'tan devraldı. Devir töreninde konuşan Şentop, 'Büyük zorluklar yaşadık. Şubat ayında yaşamış olduğumuz acı depremde TBMM'nin üstün gayretlerle çalıştığını söylemek isterim. Bütün milletvekili arkadaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. TBMM Gazi Meclis’tir. Bu dönemi biraz daha ayrıcalıklı kılan 100. Yıl dönümü olmasıydı. TBMM’nin üstün gayretlerle çalıştığını ifade etmek isterim. Bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu görevi büyük siyaset ve devlet adamı Devlet Bahçeli’ye devrediyorum, hayırlı olsun. Parlak bir başlangıçla 28. dönem başlayacak.' dedi.

Mustafa Şentop Twitter'dan paylaştığı mesajda ise şu ifadeleri kullandı:

Asil milletimizin iradesine ve hürriyet azmine dayanan Yüce Meclîsimizde, kıymetli milletvekillerimizin oyları ile iki defa üst üste seçilerek büyük bir onurla yürüttüğüm TBMM Başkanlığı görevini tamamlamış bulunuyorum.

Haberin Devamı

Dört yılı aşkın bir süredir, böylesine şerefli bir görevi ifa ederek, devletimize ve milletimize hizmet etme onurunu ve gururunu nasip eden Cenab-ı Hakk'a şükrediyorum.

Meclisimizde birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirdiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyelerine, siyasi partilerimizin grup başkanlarına, grup başkanvekillerine, komisyon başkanlarına ve bütün milletvekillerimize değerli katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Meclis Başkanlığı görevim süresince, yürütülen çalışmaların sorunsuz bir şekilde icrasına katkı sağlayan tüm İdari Teşkilat Personelimize de gönülden teşekkür ediyorum.

Millî iradenin lisanı olan Yüce Meclisimizin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğine; Yeniden Büyük Türkiye yürüyüşünde Aziz Milletimizle omuz omuza olacağına inanıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclis’te kurtuluş mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz başta olmak üzere; başlangıçtan bugüne bu kutlu çatı altında milletvekili olarak görev yapmış bütün siyasetçilerimizin ebediyete irtihal etmiş olanlarına Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlarını ise sağlık ve afiyet dileklerimle şükranla yâd ediyorum.

Haberin Devamı

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Görevi devralan Bahçeli ise "Çok başarılı bir süreçten sonra emaneti yasal çerçevede almaktan onur duyuyorum. Milletimiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Görevi devralan Bahçeli, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili yemin törenini takip etmek üzere TBMM'ye geldi. Erdoğan'ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı.

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Erdoğan töreni locadan takip etti.

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Haberin Devamı

İLK YEMİN DEVLET BAHÇELİ'DEN

28. Yasama Dönemi için ilk yemini TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli etti.

Bahçeli, TBMM Başkanlığı görevini geçici olarak devraldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!