Baharat savaşları

Güncelleme Tarihi:

Baharat savaşları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Topluluğun sarışın güzelleri Emma Bunton ve Geri Halliwell,arasında sürüp giden savaş müzik dünyasında ilgiyle izleniyor. iki Baharat Kız'ın tek albümleri aşağı yukarı aynı günlerde satışa çıktı.

Spice Girls (Baharat Kızlar) topluluğu müzik dünyasına yeni bir soluk getirmişti. Birbirinden güzel, çekici ve cesur beş genç kızın kurduğu topluluk tüm dünyanın ilgi odağı olmuştu. Ancak çok geçmeden toplulukta huzursuzluklar başladı.

Beş kişiydi başladıkları yolculuklarına bir süre sonra dört kişi devam etmek zorunda kaldılar.

Ve derken herkes kendi yoluna gitmeye karar verdi. Şöhrete ulaşmak için her fedakarlığı göze alan genç kızların aralarında anlaşmazlık çıkması kimseyi şaşırtmadı.

Artık Baharat Kızlar Topluluğu yok, sadece ‘‘Baharat kız’’lar var. Tabii ki bir de onların rekabet üzerine kurulan savaşları... Topluluğun sarışın güzelleri Emma Bunton ve Geri Halliwell arasında şimdilerde sürüp giden savaş müzik dünyasında ilgiyle izleniyor. İki Baharat Kız'ın tek albümleri aşağı yukarı aynı günlerde satışa çıktı. Emma Bunton eski topluluk arkadaşı Geri Halliwell'in bir adım önüne geçmek için çırpınıp duruyor.Geri Halliwell'in de durumu Emma Bunton'unkinden farklı değil.

ALBÜMLER

Müzik dünyasında Baharat Savaşları'nın sonucunun ne olabileceğini, hangi tarafın bu savaştan kazançlı çıkacağını kestirmek güç.

Bizim yapabileceğimiz savaşan tarafların özelliklerini araştırmak ve bir karşılaştırma yapmak.

Savaşın sonunu bu değerlendirmelere göre siz tahmin edebilirsiniz.

ŞARKILAR

Emma'nın tek albümü, Eddie Brickell'in 1989'da bestelediği ‘What I Am’ isimli parçasının değişik bir versiyonu. Emma'nın tatlı ama fazla bir özelliği olmayan sesi bu parçaya oldukça iyi uyduğu söyleniyor.

Geri Halliwell'in ‘‘Lift Me Up‘‘ isimli parçasını eleştirmenler Martine McCutcheon'a daha uygun buluyorlar. Açıkçası Geri'nin bu parçası daha öncekiler kadar başarılı değil.

İki ‘baharat kızın’ da listelerde bir numara olma şansı yok.

Aynı günlerde albümünü satışa çıkaran Jennifer Lopez ise Baharat Kızların arasından sıyırılıp liste başı olabilir.

Reyting oranları:

Emma: 6/ Geri : 5

ÇEKİCİLİK

Emma, bu yeni single'ın kelimenin tam anlamıyla bir solo parça olmadığının bilincinde. Dans topluluğu Tin Tin Out ile birlikte yapılmış çalışmada her şeye karşın kendisinin ön plana çıkacağına inanıyor.

Neyse ki Emma fazla kilolarından kurtulup, fazla süslü renk renk kıyafetler giymekten vazgeçti. Vücudunu daha da ince gösteren siyahn sade kıyafetiyle adeta kimlik değiştirmiş. Onu görenler Emma'nın daha seksi ve daha olgun ablasıyla karşı karşıya olduklarını düşünebilirler.

Gelelim Geri Halliwell'e... O da dış görünüşünde bazı değişiklikler yapmak istemişti. Görüntü konusunda kararsız olan Geri, pek çok deneme yaptı. Sonunda şık giysiler ve dümdüz taranmış sarı saçlarıyla modern ve çekici bir genç kadın kimliğine büründü. Genç sanatçının danışmanlarından Kenny Ho'nun tavsiyelerine uyması ona bir zafer kazandırdı. Çekicilik konusunda, Geri, Emma'dan önde.

Reyting oranları:

Emma: 5/ Geri:8

REKLAM

Şu gerçeği sakın unutmayın. ‘‘Baharat Kızlar‘‘ topluluğunun en akıllı elemanı Geri Halliwell'di. özellikle reklam denelince bu akıl küpü için akan sular duruyordu. Doğrusu Geri, kendi reklamını yapmakta da büyük başarı sağladı.

Meme kanserine yakalanma korkusundan tutun da Prens Charles'a çimdik atmasına kadar gerçekle ilgisi olmayan pek çok haberin dünya basınında yayınlanmasını sağladı.Geri Halliwell, dünya basını için tükenmeyen bir haber kaynağıydı.

Geri'nin bu tutumuna karşılık emma özel yaşamını gizli tutmaya özen gösteriyor. Galiba biraz da utangaç. Genç şarkıcının West Ham takımının futbolcusu Rio Ferdinand ile beraber olduğunu kaç kişi biliyor? Oysa Geri Halliwell'in futbolcu David Beckham ile aşk yaşadığını duyymayan kalmadı.

Geri Halliwell, dünya basının gündeminden düşmemek için büyük çaba harcıyor.Dünya televizyonlarının tanınmış program yapımcılarıyla sürekli temas halinde. Sık sık TV programlarına konuk oluyor.

Emma ise Geri'nin tam tersine basından kaçıyor. Reklamın önemini henüz pek iyi anlamadığı ortada. ancak bir sanatçı tek başına isim yapmaya çalışırken utangaç olma lüksüne sahip değildir. Emma Bunton bu lükse kendini fazla kaptırmış.

Reyting oranları:

Emma: 3/ Geri: 10

AKIL HOCALARI

Birbirleriyle rekabet içinde olan Baharat kızların ikisinin de gerçekten çok güçlü destekçileri var. Geri Halliwell, ‘‘Baharat Kızlar‘‘ topluluğundan ayrıldığı zaman Robbie Williams'ı yıldız yşapan ekibe baş vurdu.

Son olarak EMI ile bir anlaşma imzalayan genç sanatçı, tek başına zirveye ulaşabilmek için Freud Comminications adındaki halkla ilişkiler şirketiyle çalışıyor. Uluslararası üne sahip sanatçı George Michael ile sıkı fıkı dost oldu. Yılların sanatçısı George Michael, Geri Halliwell'e akıl verip onu desteklemeye başladı.

Bu arada Emma Bunton'un da boş durduğu söylenemez. Genç sanatçı Tin Tin Out ekibiyle birlikte çalışmaya başladı. Bu ekibin başarısı Emma'nın da eski topluluk arkadaşıyla giriştiği rekabetten galip çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca Baharat Kız organizasyonu da Emma'yı destekliyor.

Reyting oranları:

Emma: 5 / Geri 6

Geri Halliwell

‘Baharat Kızlar’ topluluğundan ayrıldıktan sonra imajını tamamen değiştirdi. Kırmızı saçlarını sarıya boyatmakla kalmayıp kaynak yaptırarak onları beline kadar uzattı. Tarzında daha sade renkler kullanmaya başlarken, dekolte kıyafetlere ağırlık vermeyi unutmadı. Halliwell’in bu yeni imajında yakın arkadaşı olan George Michael’ın büyük etkisi olduğu söyleniyor.

Emma Button

Emma Button bir yandan ‘baharat Kızlar’ daki yerini korurken, tek başına da müzik sektöründe yerinin olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. O da Geri gibi imajını değiştirdi. Daha çocuksu ve tombul şarkıcı kimliğinden çıkarak önce fazla kilolarından kurtuldu; abartılı makyajı bir yana bıraktı ve düz renklerin hakim olduğu kostümlerle sahnede yer almaya başladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!