Bahar Kalkanı harekatı nedir? Bahar Kalkanı operasyonu ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Bahar Kalkanı harekatı nedir Bahar Kalkanı operasyonu ne demek
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 14:24

27 Şubat tarihinde başlayan Bahar Kalkanı harekatı, bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda İdlib'te gerçekleştiği anlaşılan Bahar Kalkanı harekatı, bölgenin temizlenmesi için gerçekleştiriliyor. İşte, Bahar Kalkanı harekatı hakkında merak edilen bazı bilgiler ve Bahar Kalkanı operasyonu hakkında merak edilenler

Haberin Devamı

Bahar Kalkanı harekatı, haber bültenlerinde sık sık isminin geçmesi üzerine pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da detaylandırdığı Bahar Kalkanı Harekatı, 27 Şubat'ta gerçekleşen menfur saldırı sonrasında başlamıştı. İşte, Bahar Kalkanı harekatı hakkında bazı bilgiler

BAHAR KALKANI HAREKATI NEDİR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Şubat'ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sürdürüldüğünü bildirdi. Bakan Akar, Bahar Kalkanı Harekatının 27 Şubat'ta gerçekleştirilen menfur saldırıyı müteakip başlatıldığını vurguladı.

Akar harekata ilişkin olarak, "Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır. Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberin Devamı

"Rusya'dan beklentimiz" diye söze başlayan Hulusi Akar "Rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır. Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!