Babam o Hasan Hüseyin deÄŸil

Güncelleme Tarihi:

Babam o Hasan Hüseyin değil
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Bu ülkede yaşayamayacağını söyleyip annesi Saadet Koçer’le Dubai’ye giden manken Eylem Şenkal dün yurda döndü ve internet sitesinden bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

1984’te ölen ÅŸair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in babası olduÄŸu yolundaki haberlerle gündeme gelen ve daha sonra bu ülkede yaÅŸayamayacağını söyleyip annesi Saadet Koçer’le Dubai’ye giden manken Eylem Åženkal dün yurda döndü ve internet sitesinden bir açıklama yaptı.Ä°lginç ve tartışmalı açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen Åženkal, "Kulağımda iÅŸitme kaybı var. O yüzden gazeteciler ile saÄŸlıksız bir iletiÅŸim kurdum. Benim babam Hasan Hüseyin’dir, ama Hasan Hüseyin Korkmazgil deÄŸildir" dedi. Ä°ÅŸte Åženkal’ın kafaları karıştıran yazısından bazı bölümler:  Â

"Yalçın Doğan Bey 3 Ekim tarihli köşesinde yazdığı gibi kutuplaşmaların yoğun yaşandığı dönemlerde birçok kişi düşüncesinden, davranışından ötürü ya gizlenmiş ya da bir yerlere sinmiş yaşamlar sunmuştur. İsimlerinden ötürü dövülenler, kovulanlar, kaçanlar hepimizin bildiği bir gerçektir, sadece benim gerçeğim değildir. Biz de ailece bu süreci yaşayanlardanız. Nedenleri babamın görüşleri, davranışları, bunları ortaya koyan çıkışları, şiirleri, konuşmalarıydı. Babamın adı Hasan, soyadı Hüseyin’dir ama Hasan Hüseyin Korkmazgil değildir. Aynı görüşte, aynı çizgide, aynı tarzda yaşamları olsa da Hasan Hüseyin Korkmazgil değildir. Bu ülkede Hasan Huseyin isimli yüzbinlerce isim var.

Değerli şairin kızı olmak onur edici bir duygudur. Bundan kaçmak akıl karı değildir. Ama bu haberler sonrası ünlü şairin eşi Azime Korkmazgil Hanimefendi’nin haberlere konu olmasını, rahmetli şair Hasan Huseyin Korkmazgil Beyefendi’nin edebiyat dünyası dışında bir kulvarda haber olması, benim için de üzücü bir durumdur. Böyle bir şeyi asla istemezdim. Azime Hanım’dan bu iletişim kopukluğu nedeniyle özür diliyorum. Şair Hasan Huseyin Korkmazgil’in şiirlerini de beğenerek keyifle okuyorum."

Şenkal’ın telefon görüşmesinin tam metni

Cengiz Semercioğlu’nun pazartesi günü Kelebek’te çıkan "Eylem Şenkal, şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in kızı" yazısından sonra Hürriyet muhabiri Dilek Dallıağ, Şenkal’la telefonda görüştü. Şenkal, o telefon görüşmesinde ünlü şairin kızı olduğunu kabul ediyor ve "Bir hayat kurmuşum, bu konu bilinsin istemiyorum, mahkemelerle uğraşmak istemiyorum" diyor. Şenkal’la Dilek Dallıağ arasındaki telefon görüşmesi için http://kelebek.hurriyet.com.tr/anasayfa/ girmeniz yeterli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!