Ayının saldırısına uğrayan çoban öldü

Güncelleme Tarihi:

Ayının saldırısına uğrayan çoban öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 12:48

GÜMÜŞHANE’nin Akgedik Köyü'nde eşiyle birlikte ormanlık alanda koyunlarını otlatan 83 yaşındaki İdris Türk, ayının saldırısında ağır yaralandı. İdris Türk, hastaneye kaldırılamadan kan kaybından öldü.

Olay dün saat 16.00 sıralarında Gümüşhane'ye 25 kilometre uzaklıktaki Akgedik Köyü'ndeki ormanlık bölgede meydana geldi. 5 çocuk babası İdris Türk, eşi 83 yaşındaki Ayşe Türk ile birlikte Çatak Mevkii'inde koyunlarını otlatırken, ormandan çıkan ayının saldırısına uğradı. Ayının pençe darbeleriyle ağır yaralanan ve kolu kırılan İdris Türk'ün imdat çığlıklarına köpekleri de alıp koşan eşi Ayşe Türk yetişti.

Köpeklerin saldırısı üzerine yere yıktığı İdris Türk'ü bırakan ayı, bu kez Ayşe Türk'e yöneldi. Ancak köpekler saldırınca ayı ormanlık alana kaçtı.

KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Ayının kaçmasından sonra ağır yaralı eşinin yanına giden Ayşe Türk, yaralarını sardı ve etrafa dağılan koyunlarını da toplayıp onu köye götürmek istedi. Ayşe Türk, koyunlarını toplayıp yanına döndüğünde eşi İdris Türk'ü hareketsiz buldu ve öldüğünü anladı.

Köyde olayın duyulması üzerine güvenlik güçlerine haber verildi. Jandarmayla olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından İdris Türk'ün cesedi otopsi için Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan otopside İdris Türk'ün sol kolundaki atardamarın kesilmesi nedeniyle kan kaybından yaşamını yitirdiği saptandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!