Ayakkabısız gömülmüşler

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabısız gömülmüşler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 00:00

Gaziantep’te piknik alanında cesetleri bulunan anne, oğul ve gelinin ayakkabısız ve kabansız gömüldüğünü belirten savcılık, cinayetlerin ev içinde işlenmiş olabileceği üzerinde duruyor. Polis, daha önce ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktığı, gelinin annesi, babası ve 3 kardeşini arıyor.

Haberin Devamı

ANNE Emine Düzkaya (45), Gaziantepli. Eşinden yıllar önce boşandı. Yerel Yenigün gazetesinin müflis sahibi. İddia edildiği gibi tefecilere borcu yok, Gaziantep’te mutevazı bir hayatı var. Bir dönem Genç Parti’den milletvekili adayı olduğu söyleniyor. İki kızı İstanbul’da üniversite öğrencisi. Oğlu Çağan Özöğlu (27), işsiz. Bir buçuk yıl önce Özlem Arslan’la (22) tanıştı. Aşık oldular. Özlem’in babası Abdullah Arslan, Siverekli ve cinayetten hüküm giymiş eski bir mahkûm. Annesi Elif Arslan, Kilis’in Süngütepe Köyü’nden. Üç erkek kardeşi, Kalyon kavşağındaki babalarına ait küçük oto galerisi ve oto yıkamacısında çalışıyor. Arslan Ailesi, çevreye karşı ketum ve içe kapalı. Evde Güneydoğu’nun feodal gelenekleri hüküm sürüyor.

Çağan aşkına sahip çıktı

Özlem, bir buçuk yıl önce aşık olduğu Çağan’la gizli saklı buluşuyor. İki aylık hamile olduğunu öğreniyor. Çağan, hesapta olmayan bu habere karşılık işsizliğini mazeret göstermiyor. Hemen resmi nikâh için başvuruyor ve 3 Mart’ta kaybolmadan sekiz gün önce resmen evleniyorlar. Sıra, annesi Emine Düzkaya’ya haber verip Özlem’i ailesinden istemeye, düğün hazırlıklarına başlamaya geliyor.

Aile nikâha çok sinirleniyor

Özlem’in Çağan’dan hamile kaldığını, resmi nikâh kıydırdığını ailesi öğreniyor. Çok öfkeleniyor. Özlem için hapis hayatı başlıyor. Evden dışarı çıkması yasaklanıyor. Çağan da sulh sağlamak ve düğün günü için annesiyle birlikte Arslan Ailesi’nin evine 3 Mart’ta gidiyor. O günden sonra Özlem, Çağan ve Emine Düzkaya’dan haber alınamıyor. İki ailenin yakınları polise kayıp başvurusunda bulunuyor. Özlem’in ailesi, üçünün düğün alışverişi için gittiklerini hatta Çağan’ın kızlarını fuhuşa teşvik ettiğini söylüyor. Polis, ifadelerinden sonra serbest bırakıyor.

Piknik alanında üç ceset

Haberin Devamı

22 Nisan Pazar akşamı, Kilis’in Afrin Çayı kenarındaki piknikçiler jandarmayı arıyor. Bir cesede ait, parçalanmış bir ayak görüyor. Kilis Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sayman, derhal olay yerine geliyor. Jandarma, anne Emine ile oğlu Çağan’ın cesedini buluyor. Beş metre ötede, Özlem de gömüldüğü yerden çıkarılıyor.

Cinayet evde işlenmiş

Cesetlerin hiçbirinin ayakkabısı, iki kadının kabanları ve Çağan’ın ceketi üzerlerinde yok. Bu da cinayetlerin evde işlendiğini akla getiriyor. Üstelik cesetler, Özlem’in annesinin köyü olan Kilis’in merkez Süngütepe’ye 10 kilometre uzakta bulunuyor. MOBESE kayıtlarında Arslan Ailesi’ne ait aracın 3 Mart gecesi 23.00’te Kilis yolunda seyrettiğine dair görüntüler de var.

Töre cinayeti mi

GAZİANTEP Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Özateş ve polis, anne oğul ve gelinin töre cinayetine kurban gitmesi ihtimali üzerinde duruyor, soruşturmayı bu yönde derinleştiriyor. Özlem’in hamile kalması, resmi nikâh kıyılmasına rağmen, affedilmemiştir. “Namusu temizlemek için” aile, ortak karar alıp üçünü katletmiştir. Şimdi bu senaryo üzerinden giderek faillere ulaşılmaya çalışılıyor. Zira Özlem’in annesi Elif, babası Abdullah, kardeşleri Mehmet, Fırat ve Mustafa Arslan iki gündür kayıp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!