Avukatı öldürüp ceseti bavula koydular

Güncelleme Tarihi:

Avukatı öldürüp ceseti bavula koydular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 11:24

İSTANBUL Barosu avukatlarından Uğur Özdemir'in cesedi, Mersin'de bir otoparkta bavul içinde bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat 33 yaşındaki Uğur Özdemir, Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi bavulda bulundu. Cesedi koyduğu bavulu otoparkta bir otomobile yüklerken yakalanan 29 yaşındaki Gülsen Özay, aile dostu olan avukat Uğur Özdemir'i evde kendisine tecavüze kalkıştığı ve küfrettiği için 6 gün önce başına sopayla vurarak öldürdüğünü söyledi.

Eşinden 3 ay önce boşanan Gülsen Özal ile cesedin yüklendiği otomobilin sahibi Derviş Tümüklü ile Orkun O. adlı kişi gözaltına alındı.

Mersin'in merkeze bağlı Mezitli Beldesi'nde sahilde bulunan ve hem yazlık hem de kışlık olarak kullanılan Üstaş Sitesi’nde oturan Gülsen Özay, bugün saat 10.00 sıralarında büyükçe bir bavulu sürükleyerek 400 metre ilerideki Barbaros Sitesi’nin otoparkına götürdü. Özay, bavulu Derviş Tümüklü'ye ait otomobilin yanına getirdi ve otomobile koymak için bagajı açtı. Bavulu kaldırıp bagaja koymakta zorlanan Gülsen Özay, bu sırada siteye bir başka konuyu takip etmeye gelen polislerin dikkatini çekti.

Gülsen Özay'ın yanına gelen polis, bavuldan kan aktığını görünce müdahale etti. Açtıkları bavuldan bir erkeğe ait cesedin çıkması üzerine Gülsen Özay gözaltına alınırken, öldürülen kişinin İstanbul'daki evinden 2 Nisan günü ayrılan ve yakınlarının bir daha haber alamadığı avukat Uğur Özdemir’e ait olduğu saptandı.

Olay yerine gelen savcının tespitinden sonra avukat Uğur Özdemir'in cesedi bavuldan çıkarılıp cenaze aracına konularak Adli Tıp’a götürüldü.

“TECAVÜZE KALKIŞTI, ÖLDÜRDÜM”

Evli ve 3 çocuk babası avukat Uğur Özdemir'in katil zanlısı olarak Gülsen Özay ve içinde ceset bulunan bavulun konulmaya çalışıldığı otomobilin sahibi Derviş Tümüklü ile olayla ilgisi olabileceği belirtilen Orkun O. adlı kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan Gülsen Özay ilk ifadesinde, daha önce bir süre İstanbul'da kaldığını, avukat Uğur Özdemir'in aile dostları olduğunu söyledi.

Eşinden şiddet gördüğü için boşanıp 3 ay önce Mersin'e geldiğini anlatan Gülsen Özay, kiraldığı yazlık eve yerleştiğini anlatırken, avukat Uğur Özdemir'i kendisine tecavüze kalkıştığını ve küfrettiği ileri sürdü, bu nedenle öldürdüğünü söyledi.

Cesedi evdeki bir odaya koyduğunu, ancak kokuşmaya başlayınca araziye atmak için plan yaptığnı söyleyen Gülsen Özay, ilk ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Aile dostumuz olan Uğur Özdemir, bana telefon edip, Mersin’e bir iş için geldiğini, işi bittikten sonra görüşmek istediğini söyledi. Ben de eve çağırdım. Birlikte bir lokantaya akşam yemeğine gittik. Yemekten sonra beni eve bıraktı. Yarım saat sonra tekrar eve geldi. Üzerime saldırdı, küfür etti. Bana tecavüze kalkıştı. Ben de başına sopa ile vurdum. Sonra ne yapacağımı şaşırdım. Cesedi 6 gün sakladım. Barbaros Sitesi'nde oturan arkadaşım Derviş Tömüklü’yü arayıp konuşmak istediğimi belirtip aşağıya inmesini söyledi. Avukatın cesedini de bavula koydum. Tömükçü'nün oturduğu sitenin otoparkındaki otomobilinin yanına götürdüm. O anda ne olduğunu anlamadım yanıma polisler geldi.”

Gözaltına alınan Derviş Tümüklü ve Orkun O. ise olayla ilgisinin olmadığını söylemekle yetindi.

Polis avukat cinayetiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!