Ataşehir'de seçimi CHP'li Yılmaz kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ataşehirde seçimi CHPli Yılmaz kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 00:35

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine CHP’nin adayı İlhami Yılmaz dünkü oylamada başkanvekili seçildi.

Haberin Devamı

CHP’nin adayı İlhami Yılmaz ile AK Parti adayı Mustafa Cevat Arzık’ın yarıştığı başkanvekili seçimlerinde, ilk iki turda da adayların oyların üçte ikisini alması gerekiyordu. Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP grubunun 22, AK Parti grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor. Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde ilk iki tur oylamada adaylar partilerinin kendi oylarını aldı. İki turda da çoğunluk sağlanamadığı için üçüncü tur oylamaya geçildi. Üçüncü turda 22 oy alan CHP adayı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkanlığı makamına vekalet edecek.

AKSAKLIK OLMAYACAK
CHP’li Yılmaz seçimden sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Keşke karşınıza böyle çıkmasaydım. Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen belediye başkanımızın hukuki olmayan nedenlerle görevden uzaklaştırılmasını etik bulmuyorum. Tüm iftira ve karalama kampanyalarına karşı, İlgezdi’nin en kısa zamanda görevinin başında olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda kesinti ve aksaklık olmayacak.”

Seçimi kaybeden AK Partili Arzık ise “Ataşehir çok zor günler yaşıyor. Seçilen adayımızın yanında olacağız. Destek vereceğiz. Valilik ve bakanlık tarafından açıklanan yolsuzluk dosyalarının da Ataşehir halkı adına takipçisi olacağız” diye konuştu. Battal İlgezdi ise seçim sonuçları açıklandıktan sonra eşi CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte salonun olduğu binaya geldi. İlgezdi, “Hiçbir zaman devletimin karşısında olmadım olmam da. Haksız yere görevden alındım. Alnım ak, başım dik” dedi.

Bu arada AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun istifası sonrası, belediye meclisinin yeni başkanı seçmek üzere 20 Aralık’ta toplanacağı belirtildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!