Atalay: Bu son gelişme Taksim sonrası beklenmiyordu

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Bu son gelişme Taksim sonrası beklenmiyordu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 09:42

Hükümetin önemli ismi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili konuştu, önemli tespitlerde bulundu. NTV’deki Mehmet Barlaş ile 45 Dakika programına katılan Atalay, “Bu son gelişme, Taksim sonrası öyle çok beklenen bir şey değildi” dediği olaylı derbi, Gezi olayları ve önümüzdeki günlerde açıklanacak Demokratikleşme Paketi’yle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine ilişkin “Yürüyen bir çözüm süreci var. Bu çözüm sürecinin ana hedefi ‘terör bitsin, şiddet bitsin, silahlar bırakılsın, bütün sorunlar siyaset kurumu içine halledilsin, siyaset kurumu bunu çalışsın tartışsın vesaire.’ Tabi varmak istediğimiz yer orası ama bu süreçler daima kendine göre bazen riskleri vardır. Bazen temposu yavaşlar. Bazen hızlanır. Bunlar uluslararası örneklerde de böyledir. Bunlara bakarak ümitsizliğe kapılmamak lazım, telaş da etmemek lazım” dedi.
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Atalay şunları söyledi:

BİR BİRİKİM VAR

"Bu son gelişme, (Beşiktaş-Galatasaray maçındaki olaylar) Taksim sonrası öyle çok beklenen bir şey değildi. Ama olaylar geliştikten sonra şunu anladık. Hem belirli konularda bir birikim var. Bazı tasarruflar o birikimi oluşturmuş. Hem de bazı kesimlerin de hazırlığı da var. O birikimi de birçok yönden analiz etmek lazım. O günler söylemler ve bazı yasaların, alkol düzenlemesi gibi yasaların takdim edilişi vesaire, oralarda bazı yanlış anlatım hataları olmuş olabilir. Ama özünde iyi anlatılsa bu birikimi besleyecek şeyler değil. Ama bu demokratikleşme paketi toplumu daha da rahatlatan, rahatlacak, herkesi rahatlatacak bir şey. Bir anlamda Türkiye, çok taşıdığı, toplumsal olaylara kaynaklık eden birçok ağırlıklarından kurtulacak ve demokrasinin önündeki engellerden de kurtulacak.

Haberin Devamı

BÜTÜN KESİMLERİ KUŞATIYOR

Burada (Demokratikleşme paketi) belli diyalog kanalları açık ve çözüm süreci devam ediyor. Orada hükümetin kararlığı çok ileri. İlk günkü gibi kararlıyız ve heyecanımızı koruyoruz. Bu konuda üzerimize düşenleri yapma gayreti içindeyiz. Bu demokratikleşme paketi, hem çözüm süreci ile irtibatlı hem de genel manada bugüne kadar pek çok kesimin beklentisini göz önüne alan, taleplerini gözönüne alan, yani Türkiye’de bütün kesimleri kuşatan bir çalışma.”

BAKMADAN GEÇME!