Assange saldırıya mı uğrayacak

Güncelleme Tarihi:

Assange saldırıya mı uğrayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 12:59

Amerikan “Time” dergisi muhabiri Michael Grunwald’ın, Haziran 2012’den beri Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde kalan Wikileaks kurucusu Julian Assange'la ilgili attığı tweet tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Grunwald, “Julian Assange’ı dışarı çıkartacak bir insansız hava aracı saldırısının savunmasını yapmak için sabırsızlanıyorum” şeklindeki tweet’ini gelen tepkiler üzerine silmek zorunda kaldı.

ABD’li muhabir, yazdıklarının “aptalca” olduğunu da kabul etti.

Söz konusu tweet’in ardından Wikileaks, Time dergisine Grunwald’ın görevine son verilmesi için çağrıda bulundu. Wikileaks’ten yapılan açıklamada, “TIME; gazetecilerin diğer gazetecilerin, hatta herhangi birinin öldürülmesi için çağrıda bulunmasının kabul edilemez olduğunu göstermelidir” denildi.

ABD basınına göre, Time sözcüsü, “Michael Grunwald kişisel Twitter hesabından saldırgan bir tweet atmıştır ve bu hiçbir şekilde TIME’ın görüşlerini temsil etmemektedir. Kendisi bu tweet’i attığı için üzgündür ve yayından kaldırmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

WİKİLEAKS'TEN "SİGORTA"

WikiLeaks’in hemen hemen aynı dönemde “sigorta” olarak tanımladığı şifreli belge paketini internete yüklemesi şüphe uyandırdı.

Wikileaks yaklaşık 400 GB büyüklüğündeki üç ayrı dosyanın linklerini yayımladı ancak içeriği hakkında detay vermedi. Wikileaks'in söz konusu dosyaların şifresini Assange'a "herhangi bir şey olması" halinde ifşa edeceği yorumları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!