Aşk Sarhoşu’na hap şikâyeti

Güncelleme Tarihi:

Aşk Sarhoşu’na hap şikâyeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

‘Aşk Sarhoşu’ filmi, Sağlık Bakanlığı’nca “Cinsel gücü artıran ilaç reklamı yapılıyor” gerekçesiyle Kültür Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne şikâyet edildi.

SAĞLIK Bakanlığı, televizyondaki sigara görüntülerini RTÜK’e şikayet ettikten sonra, şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne de bir filmi “Ereksiyon hapı reklamı yapılıyor” diye şikayet etti. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, bir ilaç tanıtım elemanının, parkinson hastası bir kadınla olan tutkulu aşkını anlatan ve film gereği bazı ilaçların isminin geçtiği ‘Aşk Sarhoşu’ filmi hakkında işlem yapılmasını istedi. Edward Zwick’in yönettiği filmin başrolünde Anne Hathaway ve Jake Gyllenhaal yer alıyor. Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

Hukuki bir şey yapılamaz

“Film, Değerlendirme Sınıflandırma Komisyonu tarafından incelenmiş, 15 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun olduğuna karar verilmiştir. Ayrıca filmin televizyon gösterimi için de ‘23.00 ile 06.00 saatleri arasında izlenebilir’ onayı da verildi. Hukuki bir şey yapmamız söz konusu değil.”

KÜLTÜR SANAT DİĞER HABERLER

Çambel ve Özgüç’e ödüllerini Cumhurbaşkanı Gül verdi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı 2010 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, aydınlanmacı iki aydın ve arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel ile Prof. Dr. Nimet Özgüç’e verildi. İkisi de 1916 doğumlu, Cumhuriyet’in yetiştirdiği seçkin aydın ve bilim insanı olan 95 yaşındaki Çambel ve Özgüç’ün ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Cermodern’deki törende, Anadolu’da çok önemli arkeolojik kazılara başkanlık eden, uluslararası düzeyde ödülleri bulunan Prof. Dr. Hayat Erkanal ile Prof. Dr. Marc J.C. Waelkens ve Dr. Sachihiro Omura’ya da Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden şükran belgesi sunuldu. Törende bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Gül, “Çambel ve Özgüç, Türk arkeoloji tarihine en büyük katkıyı veren iki değerli bilim insanı. Kendilerine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Günay da, ödülü “Bu güzel genç kızlara, insanlık tarihinin ilk aşk şiirleri tabletlerinin replikasını uygun buldum” diyerek takdim etti.

Prenses Margriet’tan Kutluğ Ataman’a ödül

AVRUPA Kültür Vakfı’nın (ECF) 2008 yılından itibaren Hollanda Prensesi Margriet onuruna verdiği ‘Routes’ ödüllerine layık görülen çağdaş sanatçı ve yönetmen Kutluğ Ataman ve Boşnak görsel sanatçı Sejla Kameric, ödüllerini Prenses Margriet’in elinden aldı. Brüksel’deki Flaman Kraliyet Tiyatrosu’nda düzenlenen ödül törenine eğitim, kültür ve gençlikten sorumlu AB Komiseri Androulla Vasilyu, Belçika Prensesi Astrid ve Hollanda Prensesi Laurentien de katıldı.

Törende Avrupa Kültür Vakfı’nın 4 kişilik jürisi adına konuşan Hilary Carty, Avrupa’nın çeşitli toplumlarında fark yaratan yaratıcı çalışmaları desteklemeyi hedeflediklerini belirterek Ataman ve Kameric’in kültür gücünü birleştiren, kültürel klişelere meydan okuyan ve izleyicilerin bakış açısını genişleten çalışmaları nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü anlattı. Ödülle birlikte verilen 50 bin euronun sahibi olan Ataman ve Kameric’in eserleri Brüksel ve Rotterdam’da sergilenecek.

Ahmet Kabaklı anılıyor

YAZAR Ahmet Kabaklı vefatının onuncu yılanda İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü ve Türk Edebiyatı Vakfı’nın ortaklaşa düzenleyeceği toplantılarla anılıyor. Kabaklı için ilk toplantı dün ‘Alperen’e Vefa başlığıyla Türk Edebiyatı Vakfı’nda yapıldı. Türk Edebiyatı Vakfı’nın restorasyonu ve tefrîşi tamamlanan Sultanahmet’teki hizmet binası ve vakıf bünyesinde kurulan ‘Edebiyat Kıraathanesi’nin açılışı da 13 Şubat Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Pazar günü ayrıca Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ikinci bir anma toplantısı düzenlenecek.

Troya Macaristan yolcusu

MUSTAFA Erdoğan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Dans Grubu, ‘Troya’ gösterisini Macaristan’da sergileyecek. Macar organizatörlerce yapılan açıklamada, geçen yıl kasım ayında Macaristan’da yapılması gereken 3 gösterinin teknik nedenlerden dolayı iptal edildiği hatırlatılarak, Troya’nın 8 Mart akşamı Budapeşte’deki Arena Spor Kompleksi’nde sahneleneceği belirtildi. Grup, 6 ve 10 Mart’ta da Sırbistan’ın Belgrad ve Novisad şehirlerinde birer gösteri sunacak.

Ödüllü resim yarışması

Küçükçekmece Belediyesi tarafından resim yarışması düzenleniyor. Yarışmanın seçici kurulunda Resul Aytemur, Erkan Doğanay, Ergin İnan, Kemal İskender, Ahmet Merey, Burcu Pelvanoğlu, Nedret Sekban bulunuyor. Yarışma için gönderilen eserler, Mayıs ayında Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek. www.kucukcekmece.bel.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!