Asansör'de dehşet dakikaları

Güncelleme Tarihi:

Asansörde dehşet dakikaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 11:33

Adana'da ayağı asansör ile duvar arasına sıkışan 10 yaşındaki Volkan 20 dakika boyunca ecel terleri döktü. Küçük çocuk itfaiyenin müdahalesiyle 20 dakika sonra kurtarıldı.

KARE KARE KURTARMA ANI...FOTO GALERİ

Aşırı yük taşıdığı için arıza yaptığı belirtilen 7 katlı apartmanın asansörünü bir tamirci gelip onardı. Ardından apartman kapıcısı Arif Yurtsever, asansörü kontrol etmek istedi. 7'nci kata çıkan Yurtsever, asansörün frenini boşaltıp halatla yukarı çekmeye başladı. Bu sırada, polis memuru Şenol ve hemşire Yasemin Kuş çiftinin tek çocuğu olan DSİ İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Volkan Kuş, 1'inci kattaki asansörün kapısını açıp içine girdi. Yurtsever, asansörü yukarı çekerken, Kuş'un ayağı dikkatsizlik sonucu duvarla asansör arasında sıkıştı. Volkan'ın sağ ayağı zemin katın asansör boşluğundan sarkarken, vücudunun kalan kısmı birinci kattaki asansörün içinde kaldı. Kapıcı Arif Yurtsever asansörü yukarı çekmekte zorlanınca, kontrol etmek için indi. Bu sırada Ayağı sıkışan Kuş bağırarak yardım istedi. Volkan'ı asansörde sıkışmış halde gören Yurtsever, hemen polis ekiplerine haber verdi. Bağrışmalar üzerine 3'üncü kattaki evlerinde bulunan Yasemin ve Şahin Kuş çifti, asansörün yanına koştu. Çocuklarını asansörde sıkışmış halde gören Kuş çifti, şoke oldu. Oğluyla konuşup, teselli etmek isteyen anne Yasemin Kuş, gözyaşlarına boğuldu.

Toplanan apartman sakinleri, asansörde sıkışan Volkan Kuş'u bulunduğu yerden çıkarmak istemelerine rağmen başaramadı. Bu arada gelen polis ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ve Cankur ekiplerine haber verdi. Asansör kabinini demir makasla kesip, yerinden oynatan Cankur ekipleri, uzun çalışma sonunda çocuğu sıkıştığı yerden kurtardı.

Apartmandan kucakta çıkarılan Volkan, sedyeye konulup, ambulansa bindirildi. Bu sırada, anne Yasemin Kuşçu, oğluna süre sarılıp, uzun süre öptü. Volkan, ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alının Volkan’ın ayak bileğiyle diz kapağı arasında kırık ve ezilme olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!