Artık kapatalım

Güncelleme Tarihi:

Artık kapatalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2001 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Ecevit, Genelkurmay'ın ‘‘Beyaz Enerji’’ Operasyonu'yla ilgili devam eden tartışmalar zincirinde gündeme bomba gibi düşen açıklamasının ardından dün akşam sessizliğini bozarak, ‘‘Bu konuyu kapatalım’’ dedi.

Ecevit, dün akşam saatlerinde Başbakanlık çıkışında, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla ilgili herhangi bir değerlendirmesinin olup olmadığı yönündeki basının ısrarlı soruları ile karşılaştı. Ecevit şunları söyledi:

‘‘Bu konuyu kapatalım. Herkes söyleyeceğini söyledi. Soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın üzerine de gölge düşmesin. Onun için, o konuda artık başka bir şey söylemeyeyim’’ diye konuştu.

ERSÜMER İSTİFA ETMEYECEK:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in, Teftiş Kurulu raporunun gereğini yerine getirmediğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de, ‘‘O konulara girmeyelim’’ diyen Ecevit, ‘‘Ersümer size istifasını verdi mi?’’ sorusuna da ‘‘Hayır, böyle bir şey söz konusu değil’’ yanıtını verdi.

AB AYIP ETTİ:

Başbakan, bir gazetecinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) aday ülkeler toplantısına çağrılmamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine de, ‘‘Çok yakışıksız bir şey tabii’’ yanıtını verdi. Kendisini dün ziyarete gelen İsveç eski Ticaret Bakanı Anita Gradin ile yaptığı görüşmede, bu konudaki Türkiye'nin hoşnutsuzluğunu aktardığını belirten Ecevit, ‘‘Olacak bir şey değil. Tamir etmeye çalışıyorlar’’ dedi.

KANAL D'YE TEBRİK:

Başbakan Ecevit ayrıca, Kanal D televizyonunu, Uluslararası New York Festivali'nde en iyi haber kanalı ödülünü kazanmasından dolayı tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!