‘Artık iyice hızlandık’

Güncelleme Tarihi:

‘Artık iyice hızlandık’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 07:00

Avukat, berber, kuaför ve restoran çalışanları dün aşılanmaya başlandı. Bakan Koca, dün attığı iki tweet’le de şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar, taksi-dolmuş esnafı, kargo çalışanları ve kuryelerin aşılarına da bugün başlanacağını duyurdu ve “Artık iyice hızlandık” notunu düştü.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada, aşı programına gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının da dahil edileceğini söyledi, hemen ardından da tüm yaş gruplarında avukatlar ile berber ve kuaförlerin de aşı programına alındığını duyurdu. Dün ülke genelinde bu meslek gruplarının koronavirüse karşı aşılanmasına başlandı. 

‘Artık iyice hızlandık’

TAKSİCİ, KURYE, ÖZEL GÜVENLİK

Bakan Koca dün de önce “Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından (bugün) itibaren aşılarını olabilirler” mesajını paylaştı. Kısa bir süre sonra da kargo çalışanlarıyla kuryelerin de aşılarına başlanacağını duyurduğu mesajına “Artık iyice hızlandık” notunu ekledi. Emniyet Genel Müdürlüğü de dün özel güvenlik sektörü çalışanlarının aşı randevularının tanımlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

‘Artık iyice hızlandık’

AŞILAR İSRAF OLMASIN

Koca, bir diğer Twitter paylaşımında da aşı çağrısında bulundu: “Her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik, yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın.”

BAKMADAN GEÇME!