Artçı şoklar BBC’yi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Artçı şoklar BBC’yi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 00:00

İngiliz kamu yayıncısı BBC’de eski bir siyasetçinin hatalı biçimde “pedofil” diye sunulması üzerine yaşanan depremin ardından artçı şoklar dün sürdü.

Haberin Devamı

Kanalın genel müdürü George Entwistle’ın cumartesi gecesi görevini bırakmasının ardından dün de haber merkezinde üst düzey ayrılıklar yaşandı. BBC yönetimi, haber müdürü Helen Boaden ile yardımcısı Steve Mitchell’dan tüm sorumluluklarını devretmelerine hükmetti. Buna bağlı olarak yeni atamalar ve görevden almaların yaşanması bekleniyor.  55 gün görev yaptıktan sonra istifa eden Genel Müdür Entwistle’ın, tazminat olarak, bir yıllık toplam maaşının kalan kısmına denk gelen 450 bin sterlin alması uygun görüldü. Bu astronomik ücrete ilk tepkiyi Başbakan David Cameron gösterdi. Cameron, miktarın “haklı görülmesinin zor olduğunu” öne sürdü.

ESKİ PATRON NYT’NİN BAŞINA GEÇTİ

Kısa bir süre öncesine kadar BBC’nin başında bulunan ve pedofili skandalı nedeniyle boy hedefi haline gelen Mark Thompson, dün ABD’nin en önemli yayın organlarından New York Times gazetesinin başındaki görevine başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!