Arslan, gazetecilere bilgi verdi

Güncelleme Tarihi:

Arslan, gazetecilere bilgi verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 18:07

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine kısa süre önce atanan Sadi Arslan, Londra’da yerleşik Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Daha öncesinde Almanya’da görevde bulunan Arslan, İngiltere Türk Diyanet Vakfı’nın (ITDV) Hornsey bölgesindeki merkezinde düzenlediği yemekli sohbet toplantısında, Diyanet Vakfı’nın görevleri ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi amaçladığı faaliyetler hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Arslan, Diyanet’in yurt dışı açılımının 1980’li yıllarda Almanya, Belçika ve Hollanda ile başladığını bugün ise, 80 ülkede hizmet verildiğini ifade etti.

TOPLUMDA YAKINLAŞMA SAĞLANACAK

Arslan, İngiltere Türk toplumunun birbirine daha da yakınlaşmasına yönelik girişimlerde bulunacağını bildirdi. Diyanet bünyesinde 'Aile İrşat Bürosu'nun bir hafta önce hizmet vermeye başladığını belirten Arslan, önümüzdeki haftadan itibaren Londra’daki camileri ziyaret edeceğini söyledi.

Arslan, "Cami ve Cemevi gibi toplumun inanç mekanlarına ziyaretler yapacağım. Diyanet olarak her görüş ve kesimle iyi ilişkiler geliştireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Arslan, gazetecilere bilgi verdi

LONDRA’DA ‘AİLE İRŞAT BÜROSU’ AÇILDI

İngiltere Türk Diyanet Vakfı Camii’nde Cuma günleri Türkçe’nin yanısıra hutbe ve vaazın İngilizce de verileceğini hatırlatan Arslan, sosyal medya ve Vakfın internet sitesinde her iki dildeki hutbenin her hafta halkın bilgisine sunulacağını ifade etti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 20 Nisan’da, 'Din ve Samimiyet' temalı bir etkinlik düzenleneceğini, ifade eden Aslan, Aile İrşat Bürosu ile ilgili şöyle konuştu;

"Toplumumuzun aile hakkında dini açıdan doğru bilgilendirilmesini sağlamak, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak, halkımızın özellikle aile ve aile bireyleri ile ilgili dini içerikli soru ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla, böyle bir hizmet başlattık. Aile ve aile bireyleri ile ilgili soruları olan İlahiyat Fakültesi mezunu Esma Kayışkanat adlı hoca hanımı 0044 (0)7446 860 110 nolu cep telefonundan arayarak, bilgi alabilirler.

Arslan, "Dini ve siyasi kavramları biribirine karıştırmadan, İslamiyet’in yapıcı ve kucaklayıcı yolunu izleyerek toplumun hatta tüm insanların ihtiyaçlarına cevap verebilmek, öncelikli amacımızdır" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!