"Arkadaşlarımızın hayatından endişe ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarımızın hayatından endişe ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 15:52

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Suriye'deki olayları izlemek ve belgesel çekmek için ülkeye giriş yaptıktan sonra kaybolan arkadaşlarının hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Adakoğlu, Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Temsilcisi ve Milat Gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun'un kaybolması konusunda gazetede düzenlenen basın toplantısında, Suriye'de yaşanan insanlık dramını yerinde görmek amacıyla ülkeye giden arkadaşlarından 5 gündür haber alamadıklarını belirtti.

Arkadaşlarının 5 Mart'ta Suriye'ye giriş yaptığını dile getiren Adakoğlu, “10 Mart cumartesi günü arkadaşlarımız gazetemizle irtibata geçerek, Suriye'nin İdlib kentinde olduklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Bu tarihten sonra iki arkadaşımızdan haber alamıyoruz” dedi.
Özköse ve Coşkun'un ailelerinin de 10 Mart'tan bu yana arkadaşlarından haber alamadığını söyleyen Adakoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Tek amaçları Türkiye ve dünyayı Suriye'de yaşanan olaylar hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmek olan arkadaşlarımızın hayatından endişe ediyoruz. Kayıp arkadaşlarımız için Dışişleri Bakanlığı girişim başlattı. Bakanlığın Enformasyon Daire Başkanlığı, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'nin Halep Konsolosluğu aracılığıyla arkadaşlarımız hakkında girişim başlattığı bilgisini verdi. Hükümetin, bu konuda gerekli çalışmaları yapacağından eminiz. Suriyeli yetkililerin de arkadaşlarımız için gerekli çalışmaları yapacağından eminiz.”

"BÖLGEYİ YAKINDAN TANIYAN BİR GAZETECİDİR"
Adem Özköse'nin beş yıl süresince Suriye'de yaşadığını dile getiren Adakoğlu, ancak Suriye'de yaşanan kaos ortamından dolayı bir yıl önce Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.

Adakoğlu, “Adem Özköse, bölgeyi ve bölgedeki direniş hareketlerinin temsilcilerini de yakından tanıyan bir gazetecidir. Bu anlamda Özköse'nin orada yapacağı işler, ülkede yaşananların dünyaya duyurulması açısından çok önemliydi” dedi.

Adakoğlu, Özköse'nin Suriye'ye Hatay üzerinden giriş yaptığını, ancak bulunduğu şehirler hakkında bilgi vermek istemediğini anlattı.

Olayla ilgili şu ana kadar Basın Konseyi veya Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden “Geçmiş olsun” mesajı gelmediğini ve girişimde bulunulmadığını savunan Adakoğlu, “Gelişmeleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile beraber takip etmek isteriz. Ancak cemiyetten bize herhangi bir 'geçmiş olsun' demek için bile herhangi bir telefon açan olmadı” dedi.

Haberin Devamı

"ULUSLARARASI KURULUŞLAR HAREKETE GEÇSİN"
Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Hamza Türkmen de Adem Özköse'nin Ortadoğu'daki birçok sorunlu bölgede muhabir olarak görev yaptığını ve önemli bir savaş muhabiri olduğunu söyledi.

Türkmen, Özköse'nin Ortadoğu konusunda başvurulacak önemli bir kaynak olduğunu belirterek, “İki arkadaşımızdan haber alamamak çok üzücü. Uluslararası kuruluşların derhal harekete geçmesi gerek” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay da gazeteciliğin dünyanın en zor ve riskli mesleklerinden olduğunu dile getirerek, tek amaçları Suriye'de yaşananları dünyaya duyurmak olan gazeteci arkadaşlarından bir an önce haber almayı umduklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!