Arınç’tan bedelli askerlik açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Arınç’tan bedelli askerlik açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 16:56

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, bedelli askerlikle ilgili çalışmalar sorulduğunda, "Bugün için, yarın için soruyorsanız, hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı

Arınç, şöyle konuştu:

"Bu konu o kadar istismar ediliyor ve iyi niyetli insanların ümitleri öylesine sömürülüyor ki, bu konuda artık ağzımızı açmamaya nerdeyse karar verdik. Ben önceden bedelli askerliğin makul bir talep olabileceğini söylemiştim. Hükümetler, Silahlı Kuvvetler’in talebine göre karar verirler. Bahsi geçen partiler, geçmişte bedelli askerliğe karşı çıkmışlardır ama şu anda farklı bir davranışın içindedirler. CHP, Türk Silahlı Kuvvetler’in mevcudunu 50 bine düşürecek bir teklifle karşımıza çıkıyor. Bedellinin arkasına sığınıp böyle bir sonuca varmak samimiyetsizliktir. Bugün için, yarın için soruyorsanız, hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil"

"BAŞBAKAN RDOĞAN’IN GAZZE’YE GİDİP GİTMEYECEĞİ BELLİ DEĞİL"

Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye gidip gitmeyeceği sorusuna, "Mısır ve Gazze’de, Başbakanımızın ziyareti büyük bir heyecanla bekleniyor. Gazze ziyareti, geçmişten bugüne hepimizin arzusu. Esas amacımız, Mısır’ı resmen ziyaret etmektir. Eğer Gazze’ye gidilecekse, bu Mısır üzerinden olmalıdır. Şu an Mısır tarafı ile Gazze ziyareti konusunda net bir karara varılmış değil. Başbakanımız, Gazze halkını ziyaret etmek istiyor. Ancak seyahat Mısır’la planlandı ve Mısır’la bu konunun gelişmelere uygun olarak düzenleneceğini umut ediyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"ÖCALAN’IN ŞU ANDAKİ KONUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜLMÜYOR"

Öcalan’ın İstanbul’a naklinin doğru olup olmadığı ile ilgili Arınç, "Öcalan’ın başka bir cezaevine nakledilmesi konusu Bakanlar Kurulu’nda görüşülmedi ancak Sayın Adalet Bakanımız ile ilgili olarak söyleyim, böyle bir konu kesinlikle gündemimizde yoktur. Sanıyorum, yönlendirme amaçlı bir yayının sonucunda böyle bir haber çıkmış olabilir. Şu andaki konumunda bir değişiklik düşünülmüyor" diye konuştu.

"PREDATÖR UÇAKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA HENÜZ SONUÇLANMADI"

Bir gazetecinin, "Amerika, Irak’tan çekilince predatör adı verilen uçakların bölgeden gidebileceği, bu nedenden dolayı da Türkiye’nin bir üs kurulabilmesi için Amerika’ya teklif götürdüğü doğru mudur?" diye sorması üzerine Arınç, "Predatörler, silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşittir. Türkiye’de temin edilmesi konusunda Dışişleri Bakanlığımız’ın bir çalışması olduğunu biliyorum. Bu henüz sonuçlanmış değildir" dedi.

Haberin Devamı

"KARA HAREKATI ŞU AN İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Arınç, Başbakanlık’taki Güvenlik Zirvesi’nin, kara harekatının başlatılması ile bir ilişkisi olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Başbakan’ın uzun sürecek ziyareti sonrasında ve dün Şemdinli’de yaşanan olumsuzluğun hemen arkasında böyle bir toplantının yapılmasını doğal görüyorum. Şu an için kara harekatı söz konusu değil" yanıtını verdi.

"ÖNEMLİ OLAN YENİ TÜRKİYE’DE ARTIK DARBECİLERE YER OLMAMASI"

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kenan Evren yargılanmadan ölürse, hakkınızı helal eder misiniz? sorusuna karşılık ise, "Ben 12 Eylül darbesinde, Milli Selamet Partisi’nin Manisa İl Başkanı’ydım. Gözaltında kaldım. Çocuğum doğum yapmak üzereydi. Siyasi haklarımdan tamamen yasaklandım. Arkasından her şey geldi ama demokrasi bütün sorunları çözecek kadar güçlü. Dolayısı ile benim şahsi düşüncemin bu anlamda çok fazla bir faydası yok. Önemli olan Türkiye’nin yeni bir Türkiye olması ve yeni Türkiye’de darbecilere yer olmamasıdır" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!