‘Aradığınız kayıp yolcu kaçırılmadı’

Güncelleme Tarihi:

‘Aradığınız kayıp yolcu kaçırılmadı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 02:12

Adriyatik’te yanan feribotun kayıp yolcusu Hakan Akkaya’nın telefon sinyal bilgilerini savcılık vermedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’dan otobüsle yola çıkıp Yunanistan’da bindikleri ‘Norman Atlantic’ feribotunun 28 Aralık’ta yanmasıyla kaybolan Türk yolcu Dr. Hakan Akkaya’nın (55) yakınları telefon sinyallerinin izini sürebilmek adına savcılığa başvurdu. Ancak savcılıktan sinyal izni için verilen yanıt Akkaya’nın yakınlarını şoka uğrattı.

‘KENDİ RIZASIYLA ÇIKTI’

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatılan soruşturma kapsamında verdiği 20 Ocak tarihli kararda, “Akkaya’nın kendi rızasıyla evden ayrıldığı ve zorla kaçırıldığına dair delil bulunmadığından kamu takibatına yer olmadığı” görüşü bildirildi.

‘SADECE ZAMAN KAYBI’

Bu ifadeler karşısında şaşkına dönen yakınları, “Şaka gibi. Talebimiz telefon şirketinden telefondan en son denizin ortasından mı, bir adadan mı, nereden sinyal geldiğinin bulunması için yazı yazılmasına yönelikti. Gelen yanıt zorla kaçırılmadığıyla ilgili... Peşini bırakmayacağız, itiraz edeceğiz ama bu büyük zaman kaybı” dediler.

Haberin Devamı

1’i Türk 12 kişi öldü

YUNANİSTAN’dan İtalya’ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi’nde 28 Aralık’ta yanmaya başlayan Norman Atlantic feribotunda 1’i Türkiye’den Havise Savaş’ın da olduğu 12 kişi yaşamını yitirmişti. En az 15 kişi de kayıp.

Nişanlısıyla yılbaşını kutlayacaklardı

YUNANİSTAN’ın Patra Limanı’ndan İtalya’ya giderken yanmaya başlayan Norman Atlantic feribotunda yaşanan faciada hayatını kaybeden Havise Savaş’ın (50) nişanlısı Dr. Hakan Akkaya’dan bir aydan fazla haber alamayan yakınları sosyal medyada yardım arayışına girerek her yolu deniyor. Tur şirketinin, “Hakan Bey, saat 05.00 civarı bizi arayarak filikada olduğunu, sis ve dalgalar içerisinde ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. Bir daha bağlantı kuramadık” ifadeleri yakınlarını umutlandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!