Aracı olmuş

Güncelleme Tarihi:

Aracı olmuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2005 01:45

Bülent Ersoy, daha sonra Şişli’de bir müzik firmasında düzenlediği basın toplantısında Deniz Baykal’la görüşmesine bir mafya babasının aracılık ettiğini açıkladı.

Önce mafya babasının ismini vermek istemeyen Ersoy daha sonra ısrarlı sorular üzerine, ‘O mafya babası İnci Baba’ydı (Mehmet Nabi İnciler). Sahneye çıkma yasağımın kaldırılması için aracı ve en büyük tanığımız da burada (basın toplantısında). Gazeteci Vehbi Dinçcan’ dedi. Semra Özal’ın basın danışmanlığı görevinde de bulunan gazeteci Vehbi Dinçcan ise HaberTürk TV’nin sorusu üzerine şunları söyledi: ‘Benim Bülent Ersoy’a yardımım hayır amaçlı konsere çıkması içindi. İnci Baba tüm gazeteciler ve sanatçılarla ilişki kurardı. İnci Baba yardım amacıyla götürmüş olabilir. Ona Deniz Baykal ismini başka birisi vermiştir.’

YASAK ASLAN’DAN

Ersoy, dünkü basın toplantısında kendisi hakkındaki sahne yasağını Gazinocular Kralı olarak da bilinen Fahrettin Aslan’ın koydurttuğunu ileri sürerek, bunu o dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz ve Emniyet Müdürü Şükrü Balcı’nın da yerine getirdiğini öne sürdü. Ersoy, Eski Başbakanlardan Turgut Özal’ın ‘Kendisine özel yasa’ çıkardığını ve bu yasa sonrasında da Nevzat Ayaz’ın İzmir’e sürüldüğünü iddia etti. Baykal’ın kendisi hakkında yüklü bir tazminat davası açacağı yönündeki hatırlatmaya ise Ersoy, ‘Neye istinaden hakkımda dava açacak, benim şahidim var o da Mehmet Yüzüak, ama kendisinin şahidi yok’ dedi. Ersoy, ‘Herşeyi kabul ediyor, kala kala 100 milyon lira konusunda mı yalan söylüyorum’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!