AÖL ek sınav ve kayıt yenileme ne zaman? Açık lise kayıt yenileme duyurusu yayınlandı!

Güncelleme Tarihi:

AÖL ek sınav ve kayıt yenileme ne zaman Açık lise kayıt yenileme duyurusu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2021 07:37

AÖL ek sınav ve kayıt yenileme tarihleri için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açık Öğretim Lisesi'nden eğitim gören öğrenciler için bakanlık ek sınav yapılmasını kararlaştırdı. AÖL ek sınavları dönem içinde olduğu gibi çevrimiçi gerçekleşecek. 9 Ağustos tarihinde başlayacak olan AÖL kayıt yenileme süreci, 13 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Peki, AÖL ek sınav ve kayıt yenileme ne zaman? İşte, 2021 Açık lise kayıt yenileme ve sınav tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL kayıt yenileme ile ek sınav için müracaatlar gerçekleştirilmiş olacak. Bu süreçte öğrencilerin bilgilerini doğru girmesi ve 50 TL olan kayıt yenileme ücretini T.C. Ziraat Bankası Türkiye Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası aracılığıyla yatırması gerekecek. İşte, AÖL kayıt yenileme ve ek sınav hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı duyuru

MEB tarafından Ek Sınav ile İlgili Genel Kapsamlı Duyuru;

1) Açık Öğretim Lisesi 2020-5 ek sınav kayıt yenileme 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü başlayıp 13 Ağustos 2021 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.

2) Öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine  girerek adres bilgileri sekmesi  altından adres ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

3) Cezaevinde bulunan öğrencilerin eylül ayında yüz yüze yapılacak olan 2020-2. dönem sınav bilgileri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ağustos ayının ilk haftasında teslim edileceğinden dolayı öğrencilerin özel durum bilgilerinin cezaevi eğitim sorumluları tarafından anlık olarak güncel tutulması önem arzetmektedir.

Haberin Devamı

4) Özel durumu  "tutuklu veya hükümlü" olan öğrencilerin 2020/5 ek sınav dönemi için kayıt yenilemeleri engellenmiştir. 2020/5 ek sınav dönemi kayıt yenileme süresi içerisinde cezaevinden dışarı çıkan öğrencilerin Halk Eğitim Merkezine başvurarak 2020-5 ek sınav için kayıtlarını yeniletmesi gerekmektedir. Öğrenci 2020-5 ek sınav kayıt yenileme tarihleri bittikten sonra sınav süresi içerisinde cezaevinden dışarı çıkmışsa Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile Müdürlüğümüze açık lise e-posta adresinden ulaşarak 2020-5 ek sınav için kaydını yeniletmesi gerekmektedir.  

5) Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde "Öğrenci Durumu: İNCELEMEYE ALINMIŞ ÖĞRENCİ" olan öğrencilerimizin kayıt yenileme ücreti  yatırmaları sistem tarafından engellenmiştir.  Bu durumdaki öğrencilerimiz kayıt yenileme tarihleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak İNCELEME DURUMLARININ kaldırılmasını talep etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrenci taleplerini açık lise e-posta adresine gönderecektir.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından talepler incelenerek, talebi uygun görülen öğrencilerin inceleme durumları kaldırılacaktır.

İnceleme durumları kaldırılan öğrenciler kayıt yenileme ücretini yatırarak kayıtlarını yenileyebilecektir.

Kayıt yenileme  ücreti 50 TL olup kayıt yenileyecek öğrencilerin bu ücreti  anlaşmalı bankalara  (T.C. Ziraat Bankası Türkiye Halk Bankası veya Türkiye  Vakıflar Bankası) yatırması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!