Antalya'da midibüs ile kepçe çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada midibüs ile kepçe çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 12:44

Antalya'da seyir halindeyken sürücüsünün rot kopması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği greyder, aynı istikamete giden yan şeritteki midibüsü sıkıştırdı. Şarampole devrilen şehir içi yolcu taşıyan midibüste biri şoför 2 kişi sıkışarak öldü, 15 kişi yaralandı. Orta refüje savrulan ve kazadan hemen sonra kaçan greyderin operatörü iki saat sonra polise teslim oldu.

Haberin Devamı

YOLCULAR BÖYLE KURTARILMAYI BEKLEDİ

Merkezi İstanbul'da bulunan özel bir şirkete ait 34 07 18190 plakalı greyder, Çevreyolu üzerindeki Demokrasi Kavşağı'ndan Havalimanı istikametine giderken rot kopması nedeniyle sol ön tekeri yerinden çıkınca, operatörü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sağ şeritte ilerleyen greyder aniden sol şeride geçti. Bu arada aynı istikamete giden ve şehir içi ulaşımı sağlayan Mustafa Mercan'ın kullandığı 07 AB 0016 plakalı halk midibüsünü sıkıştıran greyder, hızın da etkisiyle orta refüje girerken, sıkıştırdığı midibüs demir bariyerlere çarparak Cırnık Köprüsü'nde şarampole devrildi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/besiktas_kaza.gifKazanın öğrenilmesiyle olay yerine 7 ambulans sevk edildi. Kaza sırasında midibüsün içerisinde 20 yolcu bulunurken, biri şoför 3 kişi sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri midibüste sıkışan yaralıları kurtarmaya çalıştı. Sıkışan yaralılardan şoför Mustafa Mercan (47) ile Hacı Dudu Gebizli Lisesi öğrencisi İsa Vernez'in (16) hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olan ve ismi belirlenemeyen diğer kişi ise güçlükle midibüsün demir parçaları kesilerek çıkartıldı.

Bu arada kazadan hemen sonra kaçan greyder operatörü, iki saat sonra polise teslim oldu.

YENİ EMEKLİ OLMUŞTU

Kazada ölen midibüs şoförü Mustafa Mercan'ın geçen ay şoför olarak görev yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nden emekliye ayrılıp midibüste çalışmaya başladığı ve ilk emekli maaşını daha almadığı belirtildi.

YARALILAR HASTANELERDE

Yaralılardan Hasan Ayhan (45), Cengiz Erakça (37), Ramazan Küçükbaşkan (55), Ali İhsan Gülay (35), Ümit Kanan (37) ve Yusuf Tunalı (62), Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralı Tunalı'nın iki bacağının kopuk olduğu belirtildi.

Yaralılardan Okan Üçgün (34), Enes Sancaktar (21), Hatice Keser (19), Fatma Keser (47), Ekrem Avcı (18), İpek Gün (19) ve Erhan Rençber ise Özel An- Deva Hastanesi'nde tedavi ediliyor.

Haberin Devamı

Midibüsten çıkartılan Erdoğan Turhan (45) ve Seçil Kutlu (22) ise Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

HIZ DENEMESİ ÖLÜM GETİRDİ

BURSA'da motosiklet kullanan arkadaş grubuyla gezmeye çıkan ve hız yapan 26 yaşındaki Engin Şen yaralandı, motosikletten fırlayan 22 yaşındaki kardeşi Sevgin Şen öldü.

Kaza, dün gece Merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Engin Şen, 16 BYC 70 plakalı motosikletine kardeşi Sevgin Şen'i de alarak diğer motosikletli arkadaşlarıyla birlikte dolaşmaya çıktı. İddiaya göre, motosikletle hız yapmayı seven kardeşler, 270 kilometre hıza çıktıkları sırada bir otomobilin kendilerini sıkıştırması sonucu devrildi. Motosikleti kullanan Engin Şen yaralanırken, motosikletten fırlayan Sevgin Şen, öldü. Kaza yerinden geçer 112 ekipleri tarafından Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan Engin Şen, tedavi altına alındı. Çeşitli yerlerinde kırıklar olan Engin Şen'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Henüz 1 yıllık evli olan ve bir fabrikada işçi olarak çalıştığı belirtilen Sevgin Şen'in cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!