Anne baba izleyemedi

Güncelleme Tarihi:

Anne baba izleyemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 23:42

OKMEYDANI’nda çıkan olaylar sırasında, Cemevi bahçesinde bir yakınının cenazesini bekleyen Uğur Kurt’un vurularak öldürülmesine ilişkin davada, olay gününe ilişkin görüntüler ilk kez izlendi.

Haberin Devamı

Kurt’un annesi Güllünaz Kurt ile babası Kemal Kurt, görüntüler izlenmeden önce duruşma salonundan ayrıldı. Baba Kurt, olayı bir daha yaşamamak adına salondan çıktıklarını söyledi. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ‘olası kast ile adam öldürmek’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılana polis memuru Sezgin K. ile öldürülen Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt, babası Kemal Kurt ve eşi Narin Kurt katıldı.

Duruşmaya CHP’li milletvekilleri Enis Berberoğlu, Hilmi Yarayıcı, İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da izleyici olarak katıldı.

Olay gününe ilişkin görüntüler izlenirken, Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, sanık polis Sezgin K. ile babasının da bulunduğu bazı polislerin, hayatını kaybeden Uğur Kurt’un kimliğini araştırmasına tepki gösterdi. Kazan, “Bir polis cenazeye gelen bir yurttaşı öldürüyor. Savcıya haber verilmeden başta sanık ve babası, ‘Polisi nasıl kurtarabiliriz? Öldürülen Kurt’un bir terör örgütüyle bağlantısı kurulabilir mi?’ diye kayıtları inceliyorlar. Bir şey bulsalar kapatacaklar” dedi. POLİSE TUTUKLAMA YOKEşinin vurulmasına ilişkin görüntüleri izleyen Narin Kurt ise “Sanığın hak ettiği şekilde cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep ediyorum” dedi. Sanık polis memuru Sezgin K.’nın tutuklanması talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!