Anlamlı ödül

Güncelleme Tarihi:

Anlamlı ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı Ödülü Hürriyet'e verildi. Vakfa ve hayvanlara emeği geçenler için dün düzenlenen ödül töreninde Hürriyet'in ödülünü Genel Yayın Yönetmenimiz Ertuğrul Özkök aldı.

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı ödülü dün Hürriyet verildi. Veteriner Hekim Meliha Yılmaz'ın ölümünün ikinci yıldönümünde, vakfa ve hayvanlara emeği geçenler için düzenlenen törende ödülü Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök aldı. Törende, hayvan dostu Prof.Dr. İsmet Sungurbey ile Ankara Valiliği ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti'ne de ödül verildi. Ağaçlandırma, muhtaç hayvanları koruma altına alma, yoksul ve başarılı öğrencilere eğitim bursu verme gibi faaliyetler yürüten vakfın, TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda gerçekleştirdiği ödül töreni, Vakıf Başkanı Mine Eren'in açış konuşmasıyla başladı. Eren, ‘‘Artık Kaz Dağları'nda ne kazlar kaldı, ne Tanrı Zeus, ne de diğerleri. Hepsi ama hepsi insanoğlunun o bitip tükenmez ihtiraslarına, içgüdülerine, çirkinliklerine kurban edildi, yok edildi’’ sözleriyle son zamanlarda yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekti.

TÜRKİYE ARTIK DEĞİŞİYOR

Sungurbey, yazılarıyla hayvanların yaşama hakkını savunan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Hürriyet Yazarı Bekir Coşkun'a da teşekkür etti. Coşkun'un bu yazılarını ‘‘Gökyüzünde Ay Vardı’’ ismiyle kitaplaştıracağını da duyuran Sungurbey, gelirini de Korusev Vakfı'na bağışlayacağını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nin ödül plaketini alan Özkök ise on yıldır Genel Yayın Yönetmeni olduğunu ve personel kavgasına hiç rastlamadığını hatırlattı. Özkök, yazıişleri gündüz ve gece sorumluları arasında hayvanlara ilişkin bir haber üzerine çıkan bir kavgayı da anlattı. Kavgayı görünce ‘‘Bu gazetede birşeyi başardık’’ diye düşündüğünü kaydeden Özkök, Meliha Yılmaz'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirerek şunları söyledi: ‘‘Türkiye'de artık birşeylerin değiştiğine inanıyorum. Siyaset değişmese de, siyaset dışındaki duyarlılıklar değişiyor. Türkiye için önemli olan gelişmeler bence bunlar.’’ Sokak hayvanlarının yok edilmesini bir genelgeyle yasaklayan Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu plaketini Özkök'ün elinden alırken, Oran Doğanay Sitesi sakinlerine de hayvanları koruyup sahiplenmelerinden dolayı ‘‘Örnek Hemşeri Belgesi’’ verildi. Vakfın toplantılarına evsahipliği yapan Ankara Gazeteciler Cemiyeti'ne verilen plaketi ise Başkan Nazmi Bilgin aldı. Törene, İsmet Sezgin, Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, Çevre Bakanlığı Müsteşarı ile çok sayıda hayvan ve doğa dostu katıldı.

Uygar ülkelerden 70 yıl gerideyiz

KORUSEV Vakfı'nın kurucusu ve Hayvan Hakları Yasa Tasarısı'nın mimarı Prof.Dr. İsmet Sungurbey hayvan sevgisinin en eski hatırası olduğunu belirterek, tüm engellemelere ve tehditlere rağmen 20 yıldan beri çöplük, mezarlık ve sokaklardaki aç hayvanlara baktığını ifade etti. TBMM'de bekleyen Hayvan Hakları Yasa Tasarısı'nın önümüzdeki dönemde çıkması gerektiğinin altını çizen Sungurbey, Türkiye'nin bu alanda uygar ülkelerden 60-70 yıl geride olduğunu vurguladı. Bu yasanın çıkmasının insanlık borcu ve zorunluluk olduğunu kaydeden Sungurbey, ‘‘Deve iğne deliğinden geçer ama biz bu katliamlar sürdükçe uygar ülkeler arasına giremeyiz’’ dedi. Hayvan Hakları Yasa Tasarısı için öngördüğü 6 ay 2 yıl hapis cezasının 10 milyon liralık para cezasına dönüşmesinden yakınan Sungurbey, bu eksikliğin mutlaka düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Sungurbey, konuşmasında evde hayvan beslenmesine karşı çıkan ve hayvan öldürülmesinden dolayı açılan manevi tazminat davalarını kabul etmeyen Yargıtay'ı da sert bir dille eleştirdi.

Doğa ve hayvan dostları el ele

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı ödülü Hürriyet'e verildi. Vakfın TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda dün gerçekleştirdiği ödül töreni, Vakıf Başkanı Mine Eren'in açış konuşmasıyla başladı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ödülü, hayvan dostu Prof.Dr.İsmet Sungurbey'den aldı. Törende, hayvan dostu Prof.Dr. İsmet Sungurbey'e de ödül verildi. Sokak hayvanlarının yok edilmesini bir genelgeyle yasaklayan Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu ise plaketini Özkök'ün elinden aldı. Çağdaş Sanat Merkezi eğitmenleri de, konuklara minik bir konser verdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!