Ankara saldırısında ilk bulgular TAK'ı işaret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara saldırısında ilk bulgular TAKı işaret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 11:15

Güvenlik kaynakları, dün Ankara'da gerçekleşen hain saldırının TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) örgütünün gerçekleştirdiğini değerlendiriyor. TAK, 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta yapılan bombalı saldırıyı da üstlenmişti.

Haberin Devamı

Ankara'da dün Kızılay Meydanı'nda meydana gelen saldırıda kullanılan bomba ile araçtaki patlama düzeneğinin, 17 Şubat'ta yine Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik olarak düzenlenen saldırıda kullanılan patlayıcı ve düzenekle benzer olduğu tespit edildi.



Güvenlik kaynakları, ilk bulgulardan yola çıkarak, 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta yapılan saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) örgütünün dünkü saldırıyı da gerçekleştirdiğini değerlendiriyor.



Bu arada saldırının hedefinin ise, Başbakanlık Merkez Bina ile birçok bakanlık ve Genelkurmay'ın bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polisleri olduğu düşünülüyor. Çevik kuvvet, Kızılay Meydanı'nın toplantı ve gösteri yürüyüşlerine yasaklanmasının ardından, yaklaşık 8 yıldır, Güvenpark'ta sabit görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!