Anayasa yanıtı: Nihai noktası millete götürmek

Güncelleme Tarihi:

Anayasa yanıtı: Nihai noktası millete götürmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 23:28

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde kıldı.

Haberin Devamı

Cami çıkışında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, bazılarıyla da fotoğraf çektirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Yeni anayasa çalışmalarında 3 aşamalı Yüce Divan formülü açıklandı, Bunu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Aslında 3 aşama değil. Ben biraz orasını inceledim, 3 aşamada değil de şöyle yani bir önergenin verilmesi olayı, ondan sonra önergenin kabulü ve bir de tabii Yüce Divan’a sevki. Yani aşama dediğimiz olay bu, böyle bir durum söz konusu. Şu anda sayın başkanlar kendi aralarında da bu konularda mutabakata vardılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve Genel Kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir, biz de bu konuda hemen değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp bu işin nihai noktası ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ deyip bunu millete götürmektir.”

“TBMM FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu bugün İstanbul’da ziyaretlerine başlayacak ve 3 gün sürecek. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?” sorusuna da Erdoğan, “Bu konuyla ilgili fazla da konuşmak istemiyorum, artık darbe komisyonu yapacağı çalışmalarını yaptı. Şöyle süratle inşallah şu son adımlarını da atıp artık raporunu hazırlayıp göndermek suretiyle görevini tamamlarsa isabetli olur diye düşünüyorum” karşılığını verdi.  

ŞEHİT BABA-OĞULA ZİYARET
Erdoğan daha sonra 15 Temmuz’da darbecilere direnirken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit düşen reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un mezarını ziyaret etti.  Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyunda yer alan koruma araçları Maslak’ta kazaya karıştı. Kazada 3 araç hasar görürken yaralanan olmadı. 

Anayasa yanıtı: Nihai noktası millete götürmek


BAKMADAN GEÇME!