"Amerikan Patriot'ları Türk bürokrasisine takıldı"

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Patriotları Türk bürokrasisine takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 11:31

NATO misyonu çerçevesinde Türkiye’ye getirilen ABD’ye ait Patriot füzelerinin, Türk bürokrasisi nedeniyle faaliyete geçemediği iddia edildi.

Haberin Devamı

“ABD ordusunun bağımsız haber kaynağı” olarak nitelendirilen Stars and Stripes sitesinde yer alan habere göre, ABD Kongresi’nden bir heyetin dün İncirlik Hava Üssü’ne yaptığı ziyaret sırasında Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Rob Wittman, “Biz bir süredir baskı yapıyoruz” derken NATO içinde bir sorun olmadığını ancak gecikmenin Türk bürokrasisi kaynaklı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer hükümet yetkilileriyle süreci hızlandırmak için görüşmeler yaptıklarını belirten Wittman, “Dün onay sürecinin tamamlanması ve Amerikan bataryalarının konuşlandırılmasının sağlanması için Türk hükümetiyle görüştük” diye konuştu.

Wittman, “Onlara bu sürecin zamanlamasının özellikle bizim askerlerimiz için önemli olduğunu söyledik. Dostça bir tavırla Türk hükümetine baskı yaptık” dedi.

Haberin Devamı

ABD'NİN GÖNDERDİĞİ PATRIOT'LAR TÜRKİYE'DE / FOTO GALERİ

"ÜS GÜZEL AMA..."
Türkiye’den bir sözcü Stars and Stripes’a yorum yapmazken, ABD ordusundan Yüzbaşı Royal Reff, askerlerin yola çıkmaya hazır olduğunu ancak ABD’li yetkililerle Türk yetkililer arasında müzakereler devam ettiği için şu an beklemede olduklarını söyledi.

İncirlik Üssü’nde görevli Yüzbaşı Samuel Hoolihan ise “Burası çok güzel ama biz buraya bu üste oturmak için gelmedik” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ise bu sabah ABD'ye ait Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan araçların Gaziantep'e doğru yola çıktığını bildirdi.

FÜZE YOK ARAÇ VAR
Dün İskenderun Limanı'na gelen ABD bandıralı “Alliance Charleston” adlı gemiden indirilen araçlar, sabah saatlerinde gruplar halinde Gaziantep'e doğru yola çıktı. Gemiden indirilen 70 aracın gün içerisinde Gaziantep'e gitmesinin planlandığı öğrenildi.

Yüzbaşı Reff, dün düzenlenen basın toplantısında, "NATO kapsamında ABD’nin Patriot hava savunma sistemlerinin son ekipmanları geldi. Bu gemiden çıkacak malzemeler Gaziantep’e gidecek. Önümüzdeki hafta içinde de bu sistem Gaziantep’te operasyonel olacak. Bu geminin içinde 70 tane araç var. Bu gelen malzemeler içerisinde füze yok. Onlar Adana’da İncirlik’e gönderilmişti. Bu geminin içinde atış sistemleri var ve yardımcı ekipmanlar var" diye konuşmuştu.

Hollanda ve Almanya’dan gelen bataryalar ise işlemeye başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!