Alüminyum sektörü de KDV indirimi istedi

Güncelleme Tarihi:

Alüminyum sektörü de KDV indirimi istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 17:20

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “KDV'nin sadece belli bir sektör için yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmemesini, kayıp ve kaçağın önlenmesi için bunun alüminyum sektörüne de uygulanmasını istediklerini” söyledi.

TALSAD olağan Genel Kurulu'nun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kibar, sektörün sorunlarına dikkat çekti.
Önümüzdeki dönemde sektörün önünü açacak kararların hükümet tarafından alınmasını beklediklerini belirten Kibar, “KDV'nin sadece belli bir sektör için yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmemesini, kayıp ve kaçağın önlenmesi için bunun alüminyum sektörüne de uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Kibar, dahili işleme rejiminde sürenin 6 aya indirilmesine ilişkin çalışma yürütüldüğünü ancak bunu istemediklerini ve bu sürenin 6 ay olarak devam etmesinin sektör açısından daha yararlı olacağını kaydetti.
Ali Kibar, sektörün enerji fiyatlarında ucuzlama ve yeni bir laboratuvar tesis edilmesi beklentisinin bulunduğunu söyledi.
Türkiye alüminyum sektörünün 1 milyar dolara yakın iş hacmiyle ülke sanayinin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu dile getiren Ali Kibar, son yıllarda yeni yatırımlar sayesinde dünya pazarlarında rekabet edebilir ölçekte kapasitelere ulaştıklarını ve ihracatta önemli aşamalar kaydettiklerini vurguladı.
2004-2005 yılları ihracat verileri karşılaştırıldığında tüm alüminyum ürünleri ihracatında yüzde 48'lere varan bir artış gözlendiğini ifade eden Kibar, alüminyum sektörünün bu sene yüzde 10 oranında büyümesini beklediklerini söyledi.
TALSAD Genel Kurulu'nda yapılan seçimde göreve gelen yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
“Ali Kibar, Mete Nakipoğlu, Şahap Kıran, Osman Şahin, Ali Yavuz, Mehmet Aslan, Kenan Aracı, Yusuf Gazioğlu, Muammer Günay, Güray Gürsoy ve Mehmet Kahya.”
Bu arada, daha önce Genel Kurula katılacağı bildirilen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, programındaki yoğunluk nedeniyle toplantıya katılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!