‘Altın Kızlar’ın lüks villası

Güncelleme Tarihi:

‘Altın Kızlar’ın lüks villası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 12:48

ADANA’da kapısı açık apartmanlara girip, kimsenin bulunmadığından emin oldukları dairelerin kapı kilitlerini tornavidayla açıp hırsızlık yapan ‘Altın Kızlar’ lakaplı 2'si kardeş 3 kızın, hırsızlık çetesi lideri babalarıyla birlikte süper lüks bir villa sahibi oldukları ortaya çıktı.

Geçen cuma günü Güzelyalı Mahallesi’nde hırsızlık yaparken suç üstü yakalanan 27 yaşındaki Leyla Güler, kızkardeşi 18 yaşındaki Başak Güler ve halasının kızı 39 yaşındaki Güler Öztürk’ün sorgularının ardından evlerinde de arama yapılmak istendi. Yapılan araştırmada 3 kızın ailelerinin de hırsızlık yaptığı, aile şebekesi olarak faaliyet gösterdikleri, lüks villa, daire satın alıp, rahat bir hayat yaşadıkları anlaşıldı.

Gittikleri hiçbir işten boş dönmedikleri belirtilen ve ‘Altın Kızlar’ olarak anılan Güler kardeşler ile Öztürk’ün, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Gazipaşa Mahallesi’ndeki lüks bir villada yaşadıkları belirlendi. Adana polisi, çevresi tel örgüyle çevrili, bahçesinde palmiye ağaçları, Mercedes Vito marka lüks bir minibüsün bulunduğu villaya savcılık izniyle operasyon düzenledi. Ancak polis, içeri girmeye kalktığında şişe, bıçak ve çatallı bir grubun saldırısıyla karşılaştı. 4 polisin yaralandığı olay, Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle önlendi. Aralarında ‘Altın Kızlar’dan Güler kardeşlerin babası Mehmet Güler’in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

‘Altın Kızlar’ın villada kaldıkları, baba Mehmet Güler ile birlikte villanın sahibi oldukları anlaşıldı. İran halısından, 7 kollu gümüş şamdanlara, özel mermerden, parke döşemelere kadar özenle döşenmiş lüks villada hırsızlık malı olduğu tahmin edilen çok sayıda eşyaya el konuldu. Yakalanan Mehmet Güler’in hırsızlık şebekesinin lideri olduğu ileri sürüldü. ‘Altın kızlar’ ile babaları ve akrabalarının, Tarsus’ta 5 katlı 10 daireli bir apartmanın sahibi oldukları da belirlendi. Evlerine giren hırsızlarca eşyaları çalınan vatandaşların polise müracaat etmesi istendi.

Yakalanan 9 zanlı ve eşyalar Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Zanlılar, ‘Polise mukavemet ve hırsızlık’ suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana’da ‘Kilit kırmak suretiyle hırsızlık’ suçundan mahkemeye çıkarılan 3 kız ise Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdikten sonra serbest kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!