Alo 181 hattına kurban şikayetleri

Güncelleme Tarihi:

Alo 181 hattına kurban şikayetleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 12:42

Kurban Bayramı süresince çevre ve hijyen kurallarına dikkat edilmeden yapılan kesimlere ilişkin Alo 181 hattına 2 bin 320 şikayet geldi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Alo 181 çevre ihbar hattına Kurban Bayramı'nda kesim şartlarına uymayanlarla ilgili ihbarlarda bulunuldu. Çağrı merkezine bayram süresince 2 bin 320 şikayet ulaştı. En fazla çağrı İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Konya'dan geldi. Şikayetler daha çok oto yıkama alanı, apartmanların terasları, ev önü, balkon, yol kenarı, park ve bahçe gibi belirlenen yerlerin dışında yapılan kesimlerle ilgili geldi. Atıkların ne yapılacağını soranların yanı sıra rastgele atık bırakılmasına yönelik şikayetler de çağrı merkezine ulaştı.

Alo 181'e yapılan çağrılardan bazıları şöyle:

"-İstanbul'dan arayan bir vatandaş akrabasını yanlış yerde kesim yaptığından dolayı ihbar edip para cezası uygulanmasını istedi.
-Boğa kesimi sırasında tekbir getirilmediğini ve hayvanın kıbleye çevrilmediğini belirten bir vatandaş, ibadetin kabul olup olmayacağını sordu.
-Leman Sam'ın Twitter'dan kurbanla ilgili yaptığı açıklamasına tepki gösteren vatandaş hattı arayarak bakanlığın ceza kesmesini talep etti.
-Bir vatandaş ineğe acı çektiren kasabı şikayet etmek için kasaplar odasının telefonunu istedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!