Almanya'dan Sırplara karşı önlem önerisi

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Sırplara karşı önlem önerisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 12:12

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Güneydoğu Avrupa ülkelerinden gelenlere, iltica hakkının istismarını önlemek için ilk 3 ay maddi yardım yapılmamasını önerdi.

Haberin Devamı

Herrmann, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Suriye, Afganistan veya Irak'ın aksine Sırbistan'da her gün kan akmadığını ancak Almanya'ya yapılan iltica talebi istatistiğinde Sırpların ilk sırada bulunduğunu belirterek, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Koalisyon sözleşmesinde iltica başvuru sayısı çok olan Batı Balkan ülkelerini İltica Yasası'nda "güvenli ülkeler" olarak tanımlanmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Hermann, böylelikle iltica talepleri konusunda kabulü imkansız başvuruların hızlı bir şekilde işleme konulmasının ve ilgili kişilerin Almanya'dauzun kalmalarının sonlandırılmasının sağlanabileceğini kaydetti.

Kabul edilmesi imkansız olan başvurulardan dolayı ülkelerinden gerçekten siyasi baskılar nedeniyle Almanya'ya gelenlerin işlem süresinin uzadığına dikkati çeken Herrmann, "güvenli ülke" olarak nitelendirilen ülkelerden gelenlere ilk 3 ay 'yardım yapılmamasını önerdi.

İltica başvurularının 2012 yılında Federal Anayasa Mahkemesi tarafından artırılan cep harçlığından dolayı yapıldığını savunan Herrmann, aileler için ülkelerinde gelir olanaklarını aşan rakamlar ortaya çıktığını kaydetti.

Almanya'da 2013 yılında sığınmacılara yetişkinlere aylık 137 avro, çocuklara da 80 avro yardım yapıyor.

Sırbistan'dan gelerek iltica talebinde bulunanların sayısı 2013 yılında 18 bin civarındaydı. Sadece 2014 yılının ocak ayında bu sayı 2 bin 548'i buldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!