Alkollü araç sürdü çarptı öldürdü kaçtı... 5 yılla kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Alkollü araç sürdü çarptı öldürdü kaçtı... 5 yılla kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 07:00

Alkollü olarak direksiyona geçtiği otomobiliyle bir kişiyi öldüren, bir polis memurunu da yaraladıktan sonra kaçan Berivan Yıldırım’a 5 yıl hapis cezası verildi ve 2 yıl ehliyetine el koyuldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL Esenler’de Ferdi Ağdaş 1 Şubat 2023 günü otomobiliyle bariyerlere çarptı. Kazanın hemen ardından bir polis ekibi yardım için olay yerine gitti. Ferdi Ağdaş’ın sağlık durumu iyiydi. Polis memuru Muhammet Bektaş kazayla ilgili evrakları doldurmaya başladı. Bu sırada arkadan hızla gelen Berivan Yıldırım otomobiliyle emniyet şeridindeki polis aracına çarptı. Kazada Ferdi Ağdaş hayatını kaybetti, polis memuru Muhammet Bektaş ise yaralandı. Berivan Yıldırım ise durmayarak kaçtı.

ASLİ KUSURLU BULUNDU

Berivan Yıldırım’a kaza yerinden firar etmesi nedeniyle alkol kontrolü yapılamadı ancak tanık beyanları ve Yıldırım’ın olay öncesi alkol aldığına ilişkin kamera kayıtları nedeniyle alkollü olduğuna karar verildi. Bilirkişi raporunda da Berivan Yıldırım asli kusurlu bulundu ve tutuklandı. Berivan Yıldırım mahkemede verdiği ifadede, “Alkol almamıştım. O gün kar yağıyordu ve 110 kilometre hızla giderken bu olay yaşandı” dedi. Bakırköy 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Sanığın aday sürücü olduğu halde alkollü olarak, hava ve yol şartlarına göre sürüşünü uydurmaksızın, hız sınırlarını aşmak suretiyle öngördüğü neticeyi istememesine rağmen neticenin gerçekleşmesine neden olduğu ifade edilen mütalaada, Yıldırım’ın ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22.5 yıl hapsi istendi. Berivan Yıldırım son sözünde “Olay tamamıyla kazadır. Beraatimi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

KARARA ŞERH KOYDU

Mahkeme, Berivan Yıldırım’ı ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 6 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme, takdiri indirim uygulayarak cezayı 5 yıla indirdi. Sanığın 2 yıl süre ile sürücü belgesinin geri alınmasına karar veren mahkeme, cezanın niteliği ve süresini dikkate alarak sanığın tahliyesine karar verdi. Üye hâkim karara muhalefet şerhi koyarak, müştekiyi yaralı halde bırakması ve olay yerinden kaçması nedeniyle takdiri indirim nedeninin bulunmadığını, bu nedenle de karara şerh koyduğunu açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!