Alevi merkezine coşkulu açılış

Güncelleme Tarihi:

Alevi merkezine coşkulu açılış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 14:46

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Ludwigsburg kentinde yeni Alevi Kültür Merkezi binası coşkulu bir etkinlikle hizmete açıldı. Yaklaşık 400 davetlinin katıldığı açılış gecesinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Baden-Württemberg Başkanı Mehmet Reçber ve Ludwigsburg AKM Başkanı Ahmet Aslan konuşmacı olarak yer aldılar. Selahattin Akarsu, Hasan Dikme, Gülten Uygun, Yeninur Ada, Derya Arslan ve Ali Kılıç adlı sanatçılar seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle davetlilere tam bir halk müziği ziyafeti çektiler. Sahne alan Ludwigsburg AKM Koro ve Folklor Ekipleri geceye sadece renk katmakla kalmayarak hafızalardan silinmeyecek bir müzik ve halk oyunları şöleni sundular.

DÜNYA ÇAPINDA ÖRGÜTLENME

/images/100/0x0/55ea9ed9f018fbb8f88bee49

Haberin Devamı

Mehmet Reçber ve Ahmet Aslan, Aleviler açısından kurumsallaşmanın önemine değinerek yeni kültür merkezini de bu çerçevede değerlendirdiler. Turgut Öker, “Nerede Aleviler yaşıyorsa, orada örgütleniyorlar. Türkiye’de hemen hemen cem evi inşa edilmemiş şehir kalmadı. Son dönemde İtalya’da Alevi Kültür Merkezleri kuruldu. Aleviler, Kanada’da, Kanada Alevi Kültür Merkezi olarak örgütlendi. Amerika’da, Amerika Alevi Birlikleri Federasyonu kurulma kararı alındı. Kıbrıs’ta da örgütlenmeler var” diyerek, Alevilere cem evi inşalarına sahip çıkmaya davet etti.

7 AYDA TAMAMLANDI

Geçtiğimiz yıl satın alınan yeni kültür merkezi binası ve cem evi, toplam 1700 metrekarelik kullanım alanına

/images/100/0x0/55ea9ed9f018fbb8f88bee4b
sahip. Bağlama, folklor ve semah çalışmaları için eşsiz olanaklar sunan kültür merkezinin onarımı yedi ay sürdü. Ancak onarım çalışmalarının henüz tamamlanmamış olduğu görüldü. Konuşmacıların ve sanatçıların sahnede bulunduğu sırada sigortaların atması sebebiyle dört kez elektrikler kesildi. Her defasında dakikalarca karanlıkta kalan davetliler, bu durumu anlayışla karşıladılar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!