Aksaray'da baba ve 2 kızı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda baba ve 2 kızı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 07:54

AKSARAY’da 42 yaşındaki İsmail Bellikli ve kızı 16 yaşındaki Alime, evde av tüfeğiyle vurulup, başları ezilerek öldürüldü. Bellikli’nin 9 yaşındaki diğer kızı Çiğdem de yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki 100 metre yüksekliğinde uçurumun kenarında ölü olarak bulundu. Vahşi cinayete ilişkin önce 3 eve baskın düzenlenerek iki kişi, daha sonra das anne ve kızı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında Güzelyurt İlçesi’ne bağlı Ihlara Beldesi’nde meydana geldi. Bir yakınlarından, kızı 15 yaşındaki İmren ile taziye ziyaretinden dönen 46 yaşındaki Neziha Bellikli, evde eşi İsmail Bellikli ile diğer kızı Alime’nin cesediyle karşılaştı. Korkunç manzarayı görünce fenalaşan anne- kızın çığlıklarını duyan komuşları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, baba ile kızının av tüfeğiyle vurulup, tüfeğin dipçiğiyle de başlarının ezilerek öldürüldüğünü belirledi.

KÜÇÜK KIZIN CESEDİ 1 KİLOMETRE İLERDE BULUNDU

Olay yerinde inceleme yapılırken, ailenin küçük kızı, Çiğdem’in de kayıp olduğu fark edildi. Bunun üzerine çevrede arama yapan jandarma, yaklaşık 1 kilometre ilerdeki 100 metre yüksekliğindeki bir uçurumun kenarında da Çiğdem Bellikli’nin cesedine ulaştı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemenin ardından baba ve iki kızının cesedi otopsi yapılmak üzere Güzelyurt Devlet Hastanesi’nin morguna götürüldü. Komşuların jandarmaya verdiği ifadelerde, silah seslerinin ardından Bellikli’nin evinin önünden 07 plakalı bir otomobilin hızla uzaklaştığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri, şüpheli ya da şüphelilleri yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

3 EVE OPERASYON YAPILDI

Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan jandarma geniş çaplı araştırma başlattı. Anne Neziha Bellikli ve kızı İmren Bellikli'nin ifadesine başvuruldu. Saldırıyla bağlantısı olduğu şüphesiyle 3 eve operasyon düzenlendi, 2 kişi gözaltına alındı. Evde bulunan av tüfeklerine de el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ANNE VE KIZI DA GÖZALTINA ALINDI

Baba ve kızının evde cesedini bulan ve bir yakınlarının taziyesinden döndükleri belirtilen anne Neziha Bellikli ile kızı İmren Bellikli de jandarma tarafından gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 4’e çıkarken, dün gece gözaltına alınan diğer 2 kişiden birinin ise 55 yaşındaki çiftçi E.I. olduğu ve sorgularının sürdüğü belirtildi.

Öldürülen baba ve iki kızının cenazesinin ise, Güzelyurt Devlet Hastanesi Morgu’nda yapılan otopsinin ardından öğle vakti Ihlara Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇİĞDEM’İN OKULUNDA YAS

Uçurumun dibinde ölü bulunan Ihlara Atatürk İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Çiğdem Bellikli’nin okulunda ise yas vardı. Sınıf arkadaşları Çiğdem’in fotoğrafını ve ’Çiğdem seni unutmayacağız’ yazılı kağıdı sırasına bıraktı. Sınıfta derslere ara verilirken, babasıyla birlikte öldürülen Alime Bellikli’nin de 2 yıl önce aynı okuldan mezun olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!