AKP’yi karıştıran dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

AKP’yi karıştıran dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 00:00

AKP, müthiş bir dolandırıcılık iddiasıyla çalkalanıyor. Eski AKP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Resul Yardım’ın, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda partiliyi dolandırdığı öne sürüldü.

Yardım, partili arkadaşlarının savcılığa hakkında yaptıkları suç duyuruları üzerine polis tarafından aranmaya başlandı. Beyoğlu İlçe Başkanlığı da, Başkan Yardımcılığı görevinden istifasını isteyerek görevden aldığı Yardım’ı, partiden de ihraç istemiyle İstanbul İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

AKP kaynakları, Yardım’ın, aralarında bazı örgüt yöneticisi arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda partiliyi, paralarını işleteceği vaadiyle dolandırdığını söyledi. AKP çevrelerinde, Yardım’ın bu yolla dolandırdığı öne sürülen para miktarına ilişkin ’en az 1 milyon dolar’ tahminleri yapılıyor.

16 OCAK’TAN BERİ KAYIP

Seher Akın, Gürkan Kırıcı, Kemal Akın
ve İrfan Çelik adlı partililer, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle Yardım hakkında Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bu partililer dilekçelerinde, Yardım’ın kendilerinden, "yaptığı ticarete ortak olmaları teklifiyle" para alıp dolandırdığını öne sürdü. Dilekçede, paralarını aldıktan sonra ortadan kaybolan Yardım’dan 16 Ocak’tan bu yana da hiç haber alınamadığı ve kimsenin de kendisine ulaşamadığı bilgisinin yer aldığı kaydedildi. Dilekçede "Hakkında icra takibi ve dolandırıcılık gibi suçlardan dolayı davalar açılmıştır. Bu kişi partinin üst düzey kişilerinin adını kullanarak hem partiye zarar vermiştir, hem de kendine çıkar sağlamıştır. Çok sayıda kişiyi mağdur etmiştir" denildi.

İSTİFASINI ALMIŞLAR

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, olayı doğrulayarak, şu açıklamayı yaptı: "Yaklaşık bir ay kadar önce teşkilata bu kişiyle ilgili şikayetler gelmiş. Bunun üzerine kendisinin yönetimden istifasını almışlar. Üyelikten ihracı için de disiplin kuruluna havalesi yapılmış."

Yardım hakkında, partilileri dolandırmanın dışında İzmir’de bir otopark işiyle ilgili de şikayetler geldiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Hiçbir arkadaşımız yanlış yapamaz demiyoruz. Mutlaka çıkar. Ama yapan olursa da biz onun hakkında siyasi gereğini yaparız, hukuk da hukuki gereğini yapar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!