Akademisyenlerin beraat talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenlerin beraat talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 23:14

‘BU Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları gerekçesiyle ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan ve tutuksuz yargılanan 10 akademisyen dün İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray Üniversitesi’nden Osman Olcay Kunal’ın avukatı Hüseyin Ersöz, başka bir mahkemede yargılanan akademisyenler Esra Mungan, Meral Camcı, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy hakkında TCK’nın 301. maddesinde düzenlenen ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, TBMM’yi, hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama’ suçlamasıyla yargılama yapılması için Adalet Bakanlığı’ndan izin alındığını anımsatarak bu dava için de izin alınması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını talep etti.

Daha sonra Galatasaray Üniversitesi’nde görevli akademisyenler Tuba Akıncılar, Aslı Didem, Danış Şenyüz, Hakan Yücel, Ildırım Başak Demir ve Ömer Orhan Aygün hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ayrı ayrı ‘derhal beraat verilmesi, birleştirme ve TCK 301. maddesi yönünden izin alınması’ taleplerini reddetti. Duruşmalar 12 Nisan’a ertelendi. Davalar öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gruplar, akademisyenlere destek açıklamaları yaptı. Gruplar, “Talebimizde ısrarcıyız. Bu suça ortak olmayacağız”, “Akademi biat etmedi, etmeyecek” yazılı pankartları açtı.

BAKMADAN GEÇME!