AK Partilinin kardeşi iddiası

Güncelleme Tarihi:

AK Partilinin kardeşi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 21:48

Adalet Bakanlığı’nın dünkü bütçe görüşmesine çocuk tecavüzcülerine af iddiası, komisyona çekilen önerge ve idam cezası tartışması damgasını vurdu.

Haberin Devamı

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, cinsel istismarla ilgili düzenlemeye ilişkin “Bu tasarının tamamıyla çöpe atılması gerekiyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Hammurabi kanunlarında bile tecavüz suçtur. Düzenlemenin bir AKP milletvekilinin kardeşine yönelik olduğuna dair haberler var” iddiasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Anayasa Mahkemesi’ni siyasi konjonktüre göre karar vermekle suçladı. Tanal, düzenlemenin 2009’da AYM’ye taşındığını o zaman mahkemenin ölçüsüz bulmayıp iptal etmediğini ama şimdi iptal kararı verdiğini savundu.

Tanal, “Sayın Bakan, çocukların korunması ile ilgili bir istinaf ve temyiz mahkemesi yok ama olması gerekiyor” dedi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise “Basında, imam nikahıyla evlenip hamile kalanları görüyoruz. Hükümet doktorlara 18 yaş altı evlilikleri emniyete bildirmesi talimatı vermiş. Doktorlara söyleyeceklerinizi imamlara söylerseniz çocuk gelinlerin önüne geçmiş olursunuz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!