Ajan Snowden, Moskova havalimanında insan hakları zirvesi topluyor

Güncelleme Tarihi:

Ajan Snowden, Moskova havalimanında insan hakları zirvesi topluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 13:05

23 Haziran tarihinden buyana Rusya başkenti Moskova’nın Şeremetyevo havalimanı transit yolcu terminalinde ABD’den gizlenmeye devam eden eski CIA ajanı Edward Snowden’ın, akşam saatlerinde önde gelen insan hakları örgüt temsilcileriyle zirve toplantısı yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Edward Snowden’ın üç haftalık duygusal birikimlerini birilerine dökmek istediği ilk önce Şeremetyevo havalimanı yöneticileri tarafından duyuruldu. Rus haber ajanslarına havalimanı tarafından gönderilen kısa mesajda “Snowden, Rusya’da temsilcilikleri bulunan Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International Russia), Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Krido Legal-Polonya ve Rusya’daki BM temsilcisini Şeremetyevo havalimanına davet ediyor. Görüşmenin ana gündemi ABD’nin kendisini yakalamak için binlerce havayolu şirketi yolcusunun hayatını nasıl tehlikeye attığı olacak” açıklaması yapıldı.

Moskova Şeremetyevo havalimanı yönetiminin yaptığı bu ilk duyurudan bir saat sonra Rusya’daki İnsan Hakları İzleme Örgütü Rusya temsilcisi Tatyana Lokşina da Edward Snowden ile bir görüşme yapılacağını doğruladı.

Haberin Devamı

Havaalanında gerçekleşecek insan hakları zirvesi hakkında daha detaylı bilgi veren İnsan Hakları İzleme Örgütü temsilcisi davetiye metninin kopyasını yayınladı.

Snowden’ın ilettiği toplantı çağrısı mesajında, “İnsan Hakları İzleme Örgütü ile diğer saygıdeğer insan hakları savunucularını 12 Temmuz 17:00’da havalimanında benimle görüşmeye davet ediyorum. Görüşme içinde bulunduğum durum ve ileriye yönelik planlarımı açıklamaktan ibaret olacak. Göstereceğiniz ilgi ve desteğe şimdiden teşekkür ederim” yazdı.

Bu arada dün Rusya’dan Küba’ya sefer gerçekleştiren Rus Aeroflot havayollarına ait uçağın klasik rota yerine Atlas okyanusu suları üzerinden uçtuğu ortaya çıktı. Pilotun bu tehlikeli güzergahı seçmiş olmasının nedeninin ABD hava sahasına girmemek olduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!