Aile ortamından uzak, sorunlu kişilikler

Güncelleme Tarihi:

Aile ortamından uzak, sorunlu kişilikler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arkadaşları şişman diye dışlıyordu

Zinnur Gülşah Dinçer'in bir cinayete karıştığını öğrenince sinir krizi geçiren ailesi, ‘‘Gülşah bir karıncayı bile incitmezdi. Saflığının kurbanı oldu’’ dediler. Dinçer'in babası Mehmet Cüneyt, annesi Melek ve ağabeyi Cevat Dinçer, Gülşah'ın arkadaşları tarafından sömürüldüğünü ileri sürdüler.

Cinayet sonrası eve gelen Gülşah'ın son derece bitkin ve stresli olduğuna dikkat çeken Malike Dinçer, şunları söyledi:

‘‘Kardeşim çocukluğundan itibaren şişmanlığını kabullenemeyip, bunu kompleks yapan birisiydi. Devamlı olarak siyah giniyirdi. Siyahın kendisini zayıf gösterdiğini söylerdi. Şişmanlığı yüzünden arkadaşlarının dalga konusu olmuştu. Sürekli dışlanıyordu. Sorunlu bir çocuktu. Ben ve ağabeyi Cevat örnek gösterildiğimiz için bizi de kıskanırdı. Bir kimlik arayışı içerisindeydi. 16 yaşına kadar bebekleriyle oynayan kardeşim ortaokul 1. sınıftan itibaren Heavy Metal müzik dinlemeye başladı. Bu müziği dinleyenlerle arkadaşlık kurmaya başladı. Son bir yıl içerisinde çok fazla sigara içmeye başladı. Amacı çok fazla sigara içip hiç yemek yememekti. Böylece zayıflayacağını düşünüyordu. Babam giyim tarzı ve kurduğu arkadaşlıklardan vazgeçirebilmek için çok baskı yaptı. Ama vazgeçmedi ve bizden de uzaklaştı.’’

SAFLIĞININ KURBANI

Malike Dinçer, kardeşinin bir yıl önce, Satanistler'in grubundan olmayan bir çocuğa aşık olduğunu söyledi.

‘‘O çocuğu gerçekten sevdi. Ama ilişkileri uzun sürmedi. Çocuk onu terketti. Bunalıma düştü. Bu dönemde Engin'le tanıştı. Engin ona evlenme vaatlerinde bulunuyordu. Kardeşimin zayıf yönlerini çok iyi biliyordu. Onu kullanıyordu. Ondan ayrılması için defalarca uyardım. Yaklaşık iki yıl önce inançlı bir kız olan Gülşah değişmeye başladı. Önceleri dalga geçtiği satanizmi benimsediğini söylüyordu ama bunların hepsi lafta kalıyordu. Karanlıktan bile korkan kardeşimin satanist ayinlerine katılması imkánsız. Şimdiye kadar bir karıncayı bile incitmedi. 19 yaşında, ama zeká yaşı 16. O çok saf ve kandırılmaya müsait. Bu zayıflıklarının kurbanı oldu’’dedi.

Kızının karıştığı cinayetle şok olan Cüneyt Dinçer, ‘‘Onun kesinlikle tedaviye ihtiyacı var. Yanlış insanlarla kurduğu arkadaşlık, onu bu noktaya getirdi’’ dedi.

İçine kapanık

İSKİ'de güvenlik görevlisi bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu. Osmanbey'deki Turizm Akşam Lisesi 3. sınıf öğrencisi. 5 çocuklu Tokat'lı bir ailenin tek erkek evladı. Okula başlayana kadar normal bir çocuk. Ancak okulla birlikte asiliği başladı. Saçını uzatmaya, siyahtan başka renk kıyafet giymemeye başladı. Son zamanlarda ailesiyle tüm ilişkilerini kopardı. Kimseyi dinlemedi, kimseye anlatmadı. İçine kapanıktı.

Babası: Oğlum arkadaş kurbanı

Vahşi cinayete katılan Engin Arslan'ın, babası Aslan Arslan, oğlunun kötü arkadaş kurbanı olduğunu söyledi. Arslan, oğlunun okula başladıktan sonra değiştiğini belirterek, ‘‘O benim tek oğlum. Memleketine faydalı bir insan olsun diye özel okula verdim. Maaşımla zor geçinirken, okula para yatırdım. Ama o, saçını uzatmaya, asi davranmaya başladı. Küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle sinirli. Böyle birşeyi nasıl yaptığını bilmiyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!